Yerli Video Konferans Uygulaması BizBize İlk Sınavı Geçti

ASELSAN’ın geliştirdiği yerli video konferans uygulaması BizBize, 23 ülkeden 254 firma ile çevrimiçi görüşerek ilk sınavlarını başarıyla geçti. Uygulama, dünyada XpeerMeet adıyla kullanılacak.

21.09.2020-12:12 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-12:12) Yerli Video Konferans Uygulaması BizBize İlk Sınavı Geçti

Koronavirüs salgınından dolayı dünya genelince çalışanlar, ofis yerine evden çalışmaya başladı. Böylece 10 milyon kullanıcı sayısı olan video konferans uygulaması Zoom, kullanıcı sayısını 300 milyona çıkararak gelirini yüzde 458 arttırdı. Ancak Zoom’daki bazı aksaklıklar ve problemler bazen kullanıcılara saç baş yoldurarak işlerin aksamasına neden olabiliyor. Bir ASELSAN iştiraki olan BizBize ise Zoom’a alternatif olabilecek yerli video konferans uygulaması olarak karşımıza çıkacak.

15-17 Eylül tarihleri arasında bu yıl dijital ortamda düzenlenen SEDEC etkinliğinde kendini gösteren BizBize uygulaması, 3 gün boyunca 23 ülkeden 254 firma ve kurum ile toplamda 700 çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi. 410 saatlik toplantılar başarıyla sonuçlandı.

ZOOM'A RAKİP OLACAK

Bizbize uygulaması sadece Türkiye’de değil dünyada da muadillerinin yerine kullanılabilecek iddialı bir girişim olarak göze çarpıyor. Uygulama, dünyada XpeerMeet olarak isimlendirilecek.

ASELSAN iştiraki BİTES tarafından geliştirilen yerli video konferans/webinar uygulaması BizBize, uluslararası katılımla gerçekleştirilen SEDEC etkinliğinde başarılı bir sınav verdi. Etkinlik, uygulamanın uluslararası alanda duyulmasına önemli katkı sağladı.

DÜNYADAKİ İSMİ XPERMEET OLACAK

BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun, sonrası uzaktan çalışma ve eğitim uygulamalarının artmasıyla yerli video konferans uygulaması BizBize, uluslararası adıyla XperMeet’i geliştirdiklerini söyledi.

Geçen sürede uygulamayı çeşitli kurum ve kuruluşla paylaştıklarını, buralardan elde ettikleri geri dönüşlerle uzman bir ekiple sürekli geliştirmeler yaptıklarını ifade eden Coşkun, tamamen sanal ortamda gerçekleştirilen SEDEC etkinliğinin BizBize’nin kabiliyetlerini görmek açısından önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti.

24 ÜLKE XPERMEET İLE BULUŞTU

Coşkun, yoğun bir görüşme trafiğine sahne olan etkinliği BizBize ile sorunsuz şekilde tamamladıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"BizBize’yi geliştirirken hedefimiz Türkiye pazarı ile sınırlı değildi. O yüzden de kendimize uluslararası pazarlar için XperMeet markası oluşturduk. Türkiye’de uygulamayı yaygınlaştırmaya çalışırken uluslararası pazarları da ihmal etmiyoruz. Bu nedenle SEDEC, vizyonumuzla örtüşen ve çok önemsediğimiz bir etkinlikti. Bu etkinlik sayesinde 24 ülkeden çok önemli heyetler bizim video konferans uygulamamızı kullandı ve uygulamamızla bizzat kullanarak tanıştı.”

KRİTİK SEKTÖRLERDE GÜVENLİ İLETİŞİM

BizBize, eğitim, finans, sağlık, enerji ve savunma gibi stratejik ve kritik alanlardaki görüntülü iletişimin güvenli şekilde gerçekleştirilmesi açısından sorumluluklar üstlenebilecek.

Uçtan uca şifreleme ve SSL sertifikası ile güvenliği maksimum seviyede tutan uygulama, kullanıcı verilerin yurt dışına gitmesini önlemek amacıyla da Turkcell ve Türksat altyapılarını kullanıyor.

Kesintisiz ve yüksek kalitede görüşme kabiliyeti sunan uygulamayla yüksek güvenlikli dosya paylaşımı da mümkün olacak. Uygulama internet tarayıcılar ve mobil platformlarda kullanılabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal