Yerli Teknolojiyle 3 Boyutlu Yazıcı Geliştirildi

Türkiye’nin teknoloji alanında köklü firmalarından Ermeksan üç boyutlu yazıcı geliştirdi. Firma tarafından Bursa’da üretilen 3 boyutlu metal yazıcı tanıtımının yapıldığı Almanya’da da beğeni topladı.

21.02.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-15:37) Yerli Teknolojiyle 3 Boyutlu Yazıcı Geliştirildi

Şimdiye kadar 120 ülkeye ihracat gerçekleştirmiş makine sektöründe Türkiye’nin köklü şirketlerinden biri olan Ermeksan 5 senedir üzerinde çalıştıkları üç boyutlu metal yazıcı üretmeyi başardı.

Üç boyutlu yazıcılar, geleneksel yazıcılardan farklı olarak karmaşık geometrik ölçülere sahip ürünler basabiliyor. Bunlar arasında protez diş, hediyelik eşya ve implant yer alıyor. Üç boyutlu yazıcılar çevre dostu üretim imkanı sağlaması yanında geniş bir özgürlük alanı sunuyor. Baskılamada titanyum tozunu kullanan bu yazıcılar lazer ışını teknolojisiyle çalışıyor.

Ermaksan Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ahmet Özkayan, 3 boyutlu yazıcıların dünya genelinde plastikle üretime başladığını, ardından keşfedilen yeni özellikleriyle beraber birçok malzemenin üretimine geçildiğini kaydetti.

Şu anda demir ve altın tozu, porselen, titanyum gibi birçok madenle katmanlı üretim yapılabildiğine vurgu yapan Özkayan, geliştirdikleri 3 boyutlu metal yazıcıyla önemli bir başarı kazandıklarını anlattı. Özkayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu makinelerin yakında evlere gireceğini, yazıcılara sahip olan herkesin üretim yapabileceğini öngörüyoruz. Bu makinelerle küçük ve değerli parçalar üretebiliyorsunuz. Biz bunun Türkiye'deki ilk üreticisiyiz. Bir de bunun ham maddesi var. 20 mikronluk titanyum tozunu da burada üretiyoruz. Bunun reaktörünü de kendimiz yaptık." Açıklamasında bulundu.

Özkayan, ayrıca ham maddede dışa bağımlı olmadıklarını, aksine yüzde 100 bağımsız ve yerli üretim yapabildiklerinin altını çizdi. Metal yazıcıları Türkiye'deki firmaların ve kişilerin kullanımına sunduklarını aktaran Özkayan, şunları söyledi:

"Almanya, dünyanın en çok makine alan ülkelerinden biri. Biz kendi markamızla bu ürünü Almanya'ya satıyoruz. Almanya'ya bir makine satmak çok zordur. Bedava versen almaz. Fiyattan ziyade kalite ve satış sonrası hizmetler ve bunun teknolojisini inandırmanız, anlatmanız gerekiyor. O nedenle ürünümüzü çok beğendiler. Rüşdü ispatlanmış bir ürün."

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal