Güvenli İnternete Tek Numaradan Geçiş Yapılabilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nın (BTK) 2011 yılında oluşturduğu ve ücretsiz kullanıma sunduğu Güvenli İnternet Hizmeti (GİH) aktif duruma geçti. Hizmetten yararlanmak isteyen aboneler ‘25 00’ numarasını tuşlayarak kullanabilecek.

21.02.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-15:24) Güvenli İnternete Tek Numaradan Geçiş Yapılabilecek

Teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması doğurduğu yararlar kadar tedirgin edici durumların artmasına da yol açıyor. Bugün her yaştan insan, çocuk internete erişim sağlayabiliyor. Devletlerin bu konuda ebeveyn yurttaşlarına koruyucu destekte bulunması gelişmiş ülkeler için önemli bir politika haline geldi.

Bu kapsamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) fuhuş, uyuşturucu madde kullanımı, ırkçılık, nefret suçları, terör, kumar ve siber saldırı gibi kötü amaçlarla paylaşım yapan platformlardan özellikle genç ve çocukları korumak adına önlemler alıyor.

2011 yılında oluşturulan Güvenli İnternet Hizmeti de (GİH) yurttaşlarını internetin bu zararlı içeriklerinden korumak amaçlı geliştirdi. Hizmetten faydalanmak isteyen abonelere, hizmet ücretsiz sunuluyor. Kullanımı kolay olan hizmetin kullanılabilmesi için herhangi bir program yüklemek gerekmiyor.

GİH çocuk ve aile profili olmak üzere 2 seçeneğe sahip. Çocuk profili en yüksek oranda koruma sağlıyor. Böylece aileler çocukları bu filtreleme seçeneği aktifken internete girdiklerinde içlerini rahat tutabilecek ve kendi işleriyle daha rahat ilgilenebilecekler. Aile profilinde de yasadışı içerikler ve zararlı yazılımlar barındıran siteler engellenmiş durumda. Ayrıca talep etmeleri halinde farklı sitelerin de filtrelenmesini sağlayabilecekler.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal