Yerli Sistem Belarus’un Metro Hattında Kullanılacak

Albayrak Makine’nin yerli ve milli olarak ürettiği peron ayırıcı kapı sistemleri Belarus’un Minsk şehrindeki metro sistemlerinde kullanılacak.

09.11.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-17:38) Yerli Sistem Belarus’un Metro Hattında Kullanılacak

Milli teknoloji atılımında dışa bağımlılığa yönelik hedefinde başarıyla ilerleyen Türkiye, ikinci adımda dış ihracatta da önemli atılımlar yapıyor. Albayrak Makine’nin geliştirdiği peron ayırıcı sistem, Belarus'un Minsk şehrindeki metto hatlarında kullanılmaya başlandı.

Metro sistemlerinin ve sürücüsüz metro araçlarının yaygınlaşmasıyla PAKS uygulamasının dünyada özellikle Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerinde daha çok kullanıldığını dile getiren Gürhan Albayrak, firmanın Minsk dışında Türkiye'de Eskişehir tramvay hattında, İstanbul metrosunun M7 (Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey) hattında ve Vadistanbul finiküler hattında kullanıldığını anlattı.

YERLİ İMKANLARLA ÜRETİLDİ

Albayrak Makine Elektronik’in Türkiye'de PAKS'ı yerli ve milli olarak üreten ve Bütünleşik Emniyet Seviyesi (SIL) sertifikasına sahip ilk ve tek firma olduğunu belirten Albayrak, şunları kaydetti:

"Genelde Avrupa standartlarına göre çalışıyoruz. Bu projede Rus standartlarına geçiş yapmak durumunda kaldık ama mühendislik açısından bu konuda çok zorlanmadık. Artık tüm Rusya bölgesinde proje gerçekleştirebilecek doküman, belge ve donanımımız mevcut. Firma olarak, Minsk'te 'Aldoor Engineering' adında bir mühendislik firması kurduk. Ürünümüzün garanti sürecini en iyi şekilde yönetmek ve kazanılan tecrübe ile ilave iş fırsatlarının değerlendirilmesi adına bizim için önemli bir adımdı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal