Yerli Otomobil Test Ediliyor

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobil geliştirilmeye devam ediyor. TOGG resmi twitter hesabından otomobil konusundaki yeniliklere dair paylaşımlar yaparak bu heyecanı tüm Türkiye ile paylaşıyor. Son olarak kuruluş dijital testlerinin yapıldığını paylaşan bir video yayınlandı.

18.02.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-08:46)

Türkiye’nin Otomobili “Bir Otomobilden Daha Fazlası” mottosuyla geliştirilmeye devam ediyor. İçerisinde yapay zeka ile gelecek olan araç, tüm akıllı cihaz ve nesnelerle etkileşim kurabilecek şekilde tasarlanıyor. Makine öğrenmesi ile üretilecek araç size de yol boyunca arkadaşlık edecek.

TOGG’un resmi sayfasından yapılan paylaşımda bir video daha paylaşıldı. Videoda tüm bu dijital süreçlerin içerisinden geçecek yerli otomobilin ön testlerinin dijital ortamda yapıldığı bilgisi yer alıyor. Tüm Bu dijital süreçlerin içerisinden geçecek yerli otomobilin ön testleri de dijital ortamda yapılıyor.

Yerli Otomobil, aracın fiziksel özelliklerini birebir yansıtan bir matematiksel algoritma ile bilgisayar ortamına aktarıldı ve dijital testlerine başlandı. Türkiye’nin yazılış geliştirme alanında ASELSAN ve HAVELSAN gibi en yetkin kurumlarının da süreç içerisinde bulunduğu test aşaması bu yönüyle büyük güven veriyor. Türkiye’nin son yıllarda bilişim ve yazılım alanında kat ettiği gelişmeler burada TOGG’un işini en çok güldüren durumların başında geliyor.

Ayrıca videoda, yerli otomobilin bilgisayar ortamında simüle edilerek test edilme süreci de anlatılıyor. Buna göre, savunma ve havacılık sanayiinde yetişmiş uzmanlar önderliğinde geliştirilen model, tehlikeli manevraları riske girmeden gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Böylece otomobil üzerinden test edilebilecek taşıt dinamiği, sürüş değerlendirme veya aktif güvenlik sistemleri teknolojileri otomobilin fiziksel prototip sürecinden önce deneyimleniyor, test ve geliştirme ortamı kuruluyor.

Sistemin alt yapısı, yerli girişim firmalarının katkıları ile birlikte oluşturuluyor. Kullanılan taşıt modeli ise TOGG'un tasarladığı otomobilin özelliklerini içeriyor. Otomobilin geliştirme sürecinde kullanılan bu model, sürekli güncellenerek en son haliyle test ve geliştirme mühendislerinin kullanımına tekrar sunuluyor.

Bu sayede güncelleştirme sürecinde otomobilin optimizasyonu da sağlanıyor. Optimizasyon verimliliğe atıfta bulunan bir kavram olarak bu dijital çağda yaşamımıza girdi. Bu sayede otomobilin sahip olunan donanımsal özelliklerinin minimum enerjiyle ve daha ayrıca daha yüksek performansla çalışması sağlanıyor. Diğer taraftan da bu durum aynı zamanda sonraki test sürelerini ve maliyetlerini düşürüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal