Beyin Göçüyle Giden Bilim İnsanları Geri Dönüyor

Türkiye’nin önde gelen teknoloji kuruluşlarından HAVELSAN, tıpkı ASELSAN ve TOGG gibi beyin göçünü tersine çevirmeye yönelik hamlelerini yapaya devam ediyor. Kaybettiğimiz beyin göçlerini durdurmayı ve tersine çevirmeyi amaçlayan kuruluş başarılı olmak için sır gibi tuttuğu stratejiler yürütüyor.

17.02.2020-19:46 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-23:44) Beyin Göçüyle Giden Bilim İnsanları Geri Dönüyor

ASELSAN’ın ardından HAVELSAN’da ekonomi, çalışma şartları gibi birçok sebepten yurt dışına giden bilim insanlarını geri getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bir ülkenin gücünü zayıflatma yollarından biri kuşkusuz başarılı beyinlerine daha cazip teklifler yaparak elinden almak. Küresel güçler birbirleriyle rekabet etmek için bu stratejiyi de deniyor.

Özellikle son zamanlarda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’ndaki (TOGG) başarılı mühendis ve bilim insanlarını dağıtmak için bu yolun denendiğini ancak alınan önlemlerle bunun önüne geçtiklerini yakın bir zamanda Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank da ifade etmişti.

Türkiye’nin öncü teknoloji güçleri ise bu konuda kararlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda ASELSAN’ın beyin göçünü tersine çeviren hamlelerinden daha önceki bir haberimizde bahsetmiştik. HAVELSAN’da çeşitli nedenlerle yurt dışına çalışmaya giden nitelikli iş gücünü Türkiye'ye kazandırmaya çalışıyor.

Çalışma, geçtiğimiz yıl meyvelerini verdi ve aralarında dünya devi şirketlerden çalışanların da bulunduğu 15 kişi, Türkiye'ye geri döndü. HAVELSAN, yurt dışına giden ya da yurt dışında çalışmalar yürüten nitelikli insan kaynağının Türkiye'ye kazandırılması için yürüttüğü stratejiler kapsamında, alanında lider şirketlerden bazı çalışanları bünyesine kattı.

Bu çerçevede geçen sene Google, Microsoft, Mastercard ve ASML gibi dünya çapında şirketlerden ülkemize geri dönüşler oldu. Kuruluşun beyin göçünü tersine çevirmeye yönelik birçok stratejisi bulunuyor. Bunlardan biri çalışanlarına, yurt dışındaki bir tanıdıklarını şirkete kazandırarak katkıda bulunmaları halinde ödül ve hediye mekanizması bulunuyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal