Casus Mikrofonları Engelleyen Bileklik Geliştirildi

Bir şeyden bahsederken telefonumuzda reklamıyla karşılaşıyor olmak aşina olduğumuz bir durum olmaya başladı. Günlük hayatta konuşmalarınızın birilerince kaydedildiği endişesi artarken buna karşı önlemler de geliştiriliyor. Chicago Üniversitesi’nde casus mikrofonları etkisiz hale getirebilen bileklik tasarlandı.

17.02.2020-18:20 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-18:04)

Gelişen teknolojiler birçok tehdidi de beraberinde getiriyor. Geldiğimiz noktada bulunduğumuz yerde konuşmalarınızın dinlendiğini düşünmek artık bir paranoya değil. Zaten bu durum genel kabul görmüş olacak ki konu üzerine Chicago Üniversitesi profesörleri bir süredir çalışmalar yürütüyor.

The New York Times’da yer alan bir haberde Chicago Üniversitesi bilim insanlarınca casus mikrofonları etkisiz hale getirmeye yarayan bir bileklik geliştirildiği bilgisi yer aldı.

Akıllı saat görünümünde olan bileklik çalıştırıldığında ultrasonik sinyaller yayıyor. Üzerinde 24 küçük hoparlör bulunan cihaz, etkinleştirildiğinde bu hoparlörleri devreye sokarak yaydığı sinyallerle dinlemeyi imkansız hale getiriyor.

Hoparlörden çıkan sinyaller beyaz bir gürültü yayıyor. Gizlilik bilekliği olarak da adlandırılan cihaz gizli konuşmalar gerçekleştirildiğinde aktive edilebilir. Endişelerinizi ortadan kaldırabilir.

Sesli komutların geliştiği günümüzde artık birçok evde sahip olunan akıllı cihazlarla sesli asistanlar bulunuyor. Yakın bir dönemde Google ses asistanının sesleri izinsizce kaydettiği ortaya çıkmıştı. Geliştirilen bileklik esasen bu gibi durumlara engel olmayı amaçlıyor.

Gizlilik bilekliği şu anda prototip aşamasında bulunuyor. Maliyetinin ise 20 dolar olacağı belirtiliyor. Şu anki aşamada boyut itibariyle biraz büyük gözükse de geliştirmelerinin tamamlanmasının ardından cihazın daha da küçüleceği düşünülüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal