SpaceX İlk İnsanlı Uçuşa Hazır

Uzay Araştırma şirketi SpaceX, uzun zamandır Mars’a insanlı yolculuk yapmak için çalışıyordu. Elon Musk’ın kurucusu olduğu şirket Maliyeti düşürmek için tekrar kullanılabilir roketler geliştirmiş ve milyarlarca dolarlık yatırım yapmıştı. SpaceX, nihayet insan götürmeye hazır hale geldi.

17.02.2020-17:16 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-19:12)

2002’de Elon Musk’ın öncülüğünde kurulan uzay araştırma şirketi SpaceX, Mars’ı kolonileştirmeyi ve kırmızı gezegene insan taşımayı hedefliyordu. Yaptığı çalışmalarla uzay taşımacılığında yeniden kullanılabilir roketleri geliştirerek uzay maliyetlerini de düşürmeyi başaran şirket şimdiye kadar pek çok başarılı insansız uçuş gerçekleştirmişti.

Falcon serisi roketleriyle, uzay teknolojine yeni bir boyut getiren SpaceX, son yıllarda insanlı uçuş yapmaya hazırlanıyordu. Şirket, Crew Dragon adını verdiği uzay gemisi ile 7 Mayısta ilk insanlı uçuşunu gerçekleştirmek için tarih belirledi.

Mayıs ayındaki uçuşla ilgili detaylar henüz netlik kazanmamışken, insanlı uzay mekiğinin başarılı olması halinde SpaceX, NASA ve uluslararası uzay kuruluşlarına ciddi bir üstünlük sağlayacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal