Yarını Kodlayanlara Vodafone Desteği

Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği Yarını Kodlayanlar projesiyle dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirmeye devam ediyor.

21.02.2020-18:59 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-19:00) Yarını Kodlayanlara Vodafone Desteği

Türkiye’nin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimlerinin verildiği projede, hem hitap edilen yaş grubunu genişletecek, hem de eğitim içeriklerini zenginleştirecek önemli bir adım atıldı.

Dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network ile işbirliğine giden Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, Türkiye’de bir ilk olan bu anlaşmayla, Ağustos sonuna kadar İstanbul, Ankara ve Trabzon’da yaşları 14-17 arasında değişen toplam bin gence Yapay Zeka eğitimi verilmesini hedefliyor.

Proje için 45 gönüllü eğitmen, minimum 3 hafta, maksimum 3 ay boyunca, haftada 2 gün gençlerle çalışıp onların proje geliştirmelerine yardımcı olacak. Her bir genç, toplam minimum 24 saatlik, maksimum 180 saatlik eğitim alacak.

Türkiye’deki ilk The Clubhouse Network sınıfının açılışı için İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’ndeki Bilgi İşlem Binası’nda düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Başkanı Yardımcısı Civan Sözkesen katıldı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal