Yandex Haritalar’a Kritik Özellik Eklendi

İnternet teknolojilerinde son yılların en iyi yükselen şirketlerinden biri olan Yandex, haritalar ve navigasyon uygulamalarına ülkemiz için de çok yararlı olacak önemli bir özellik geldi. Buna göre deprem anında kullanılması çok yararlı olacak uygulamaya acil toplanma yerlerinin bilgisi eklendi.

18.02.2020-19:09 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-18:57) Yandex Haritalar’a Kritik Özellik Eklendi

Rus teknoloji şirketi Yandex, Türkiye’nin de sürekli gündeminde olan deprem konusunda ilk kullanılacak acil toplanma yerlerine ulaşabilmek bakımından önemli bir adım attı. Yandex Haritalar’a ve Yandex Navigasyon’a, afet toplanma yerlerinin verileri eklendi.

Öte yandan Navigasyon uygulamasının kategoriler bölümün de kullanıcıların hızlıca erişebilmesi adına “toplanma alanları” başlığı eklendi. Bu başlık altından konumuza uygun en hızlı ve kısa sürede deprem anında bu noktalara ulaşabilmek mümkün olacak.

Eylül ayında İstanbul’da meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem hepimizi tedirgin etmişti. En son Elazığ’daki depremin ardından birçok yerli kuruluş ve özellikle belediyeler acil toplanma yerleri konusundaki çalışmalarına hız vermişti.

Yandex şirketi de bu konuda o günlerde adım atmış, özellik için altyapı çalışmalarına başlamışlardı. Çalışmalarını tamamlayan şirket hem İstanbul’u hem de Türkiye genelini kapsayan bir çalışma yaparak deprem toplanma alanlarını veri tabanına ekledi.

Deprem anında internet hizmetlerinin çalışmama ihtimalini göz önünde bulunduran teknoloji şirketi Navigasyon’un “çevrimdışı haritalar” özelliği içerisine toplanma alanlarını da dahil etti. Böylece, internet erişiminin olmadığı anlarda da toplanma alanlarına erişim mümkün olacak.

Kullanıcılar bu çevrimdışı özelliğinden yararlanabilmek için internet erişiminin olduğu herhangi bir anda Yandex Navigasyon’un menüsünde yer alan “haritaları indir” özelliği ile “çevrimdışı haritaları” indirebilecek. Bu şekilde internet erişimi olmadan da dahi rota oluşturulabilecek.

Şirketin, bu konudaki çalışmalarını AFAD tarafından toplanan ve yerel yönetimler ile belirlenen verilerden faydalanılarak oluşturduğunu da belirtelim. Önümüzdeki gerçekliklere uygun hareket ederek de kötü olasılıkları asgari düzeye indirebilmek dileğiyle. Umarız ki böylesine bir depremi hiç yaşamayız.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal