Arçelik, LG’yi Mahkemeye Verdi

Yerli beyaz eşya üreticisi Arçelik, Güney Kore’li teknoloji şirketine dava açtı. Yerli şirket davayı LG’nin patent ihlali yaptığı gerekçesiyle açtı.

18.02.2020-18:19 - (Son Güncelleme: 18.02.2020-19:03) Arçelik, LG’yi Mahkemeye Verdi

Arçelik firması, Güney Koreli LG'nin Almanya ve Fransa'daki ortaklarına, çamaşır makinelerinde yer alan “Direct Drive” teknolojisini çaldığı iddiası ile ilgili dava açtı. Direct Drive, kısaca hassas yıkama özelliği anlamına geliyor.

Güney Koreli teknoloji şirketi, son yıllarda çıkardığı çamaşır makinelerinde 6 Motion olarak adlandırdığı yeni bir özellik kullanıyor. Türk teknolojisinin önemli markalarından Arçelik ise LG'nin Direct Drive teknolojisini taklit ettiğini öne sürüyor.

Direct Drive, hassas bir biçimde yıkama yapmak için tamburun yarım bir şekilde dönüş yapıp geri geldiği bir teknik olarak geliştirildi. Bunu yarım tur sallanan bir beşiği gözümüzün önüne getirerek anlayabiliriz. Bu sayede çamaşırlar yıpranmadan hassas bir şekilde yıkanabiliyor.

Arçelik, yurt içi ve yurt dışında 20 Ar-Ge merkezi, 1.500'den fazla Ar-Ge çalışanı ve 3.500'e yakın uluslararası patent başvurusu ile Türkiye'nin Ar-Ge lideri konumunda bulunuyor. Sektöründe küresel ölçekte öncü çalışmalar yürüten şirket 150'ye yakın ülkede faaliyet gösteriyor.

Arçelik geliştirdiği Direct Drive teknolojisin patentini 1997 yılında almıştı. Yerli şirket ayrıca Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nün (WIPO) en fazla uluslararası patent başvurusu yapan şirketleri sıralamasında 67'inci sırada bulunuyor.

Direct Drive teknolojisiyle ilgili patentini LG'nin ihlal ettiğini tespit eden Arçelik, konunun iki şirket arasında çözüme ulaştırılması için girişimlerde bulunmuştu.

Ancak LG bu çabalara olumlu bir cevap vermedi. Bunun üzerine, Arçelik sahip olduğu fikri haklarını koruma sorumluluğu gereği Almanya ve Fransa mahkemeleri nezdinde patent ihlali davaları açtı. Sonucu merakla beklenen dava hakkındaki yeni gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal