Türkiye’nin Otomobilinde Son Durum Ne?

TOGG tarafından çalışmaları yürütülen yerli otomobil ülkemizin ilk elektrikli yerli otomobili olacak. Coronavirüs salgını nedeni ile çalışmaların durmadığını ancak titizlikle ve dikkatle yürütüldüğü bilgisini veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank önemli açıklamalarda bulundu.

25.04.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-12:40)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edilecek fabrikasında ciddi bir erteleme olmadığını aktardı. Bakan Varank Otomotiv sanayicilerine, Coronavirüs ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobilin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Coronavirüsün yerli otomobil çalışmalarına ciddi etkisi olmadığını söyledi.

Bakan Mustafa Varank’ın açıklamalarına göre Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), fabrika kurulumu ve tedarik görüşmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Fabrika, şu an ÇED raporu aşamasında bulunuyor. Bu sürecin ise yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. İlave olaraksa en çok birkaç haftalık aksaklık olabileceği belirtiliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Coronavirüs nedeniyle otomotiv sanayicilerinden 5 temel beklentisi olduğunu belirtti. Bakan Varank’ın talepleri ise şöyle:

"Birincisi ve en önemlisi çalışanlarınızın sağlığını güvence altına almanız. Dönüş sürecini çok iyi planlayın. İkinci beklentimiz, atik olmanız. Talep yeniden canlanmaya başladığında, sizlerin piyasayı en iyi şekilde beslemesi gerekiyor.

Üçüncü olarak, tedarikçilerinize sahip çıkmanızı bekliyoruz. Talebin güçlenmesiyle birlikte, en çok tedarikçi KOBİ’lerinize ihtiyaç duyacaksınız. Onların yetkinliği size güç katacak.

Dördüncü olarak, yerlileşme oranlarınızı artırmaya odaklanmalısınız. Bu salgın, hammadde kaynaklarına ulaşım da dâhil olmak üzere yerlileşmenin ne kadar önemli olduğunu tekrar ortaya koydu.

Dolayısıyla; Ar-Ge, inovasyon ve insan kaynağına yatırım yapmaktan asla vazgeçmeyin. Üretim kabiliyetlerinizi geliştirin, ekosisteminizi çeşitlendirin. Son olarak, stratejik yatırım hamlelerinde cesur davranmanızı istiyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal