Türkiye’nin Milli Monitör Merkezi Devrede

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) ve ASELSAN tarafından birlikte geliştirilen Milli Monitör Merkezi hava sahamızın güvenliğini tesis etmek amacıyla çalışmalarına başladı. Kuruluş ayrıca kritik sistemlerin haberleşme kanallarını bozacak etkileri ortadan kaldırıyor.

17.02.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-23:53)

Yerli ve Milli imkanlarla geliştirilen Milli Monitör Merkezi Ulusal Siber Olaylarla Mücadele Merkeziyle de koordineli çalışmalar yürütüyor. Türkiye’nin hava sahasının temiz kalması ve güvenliğinin sağlanması için hizmet veren kuruluş BTK ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirildi.

Merkez, spektrumları denetliyor. Hava sahamızın sağlıklı ve güçlü bir şekilde haberleşmesinin sürdürülebilmesi için denetimler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda üstün yeteneklerle ve güçlü bir altyapıya sahip olan kuruluş, tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirildi.

Merkezde, askeri ve sivil telsizlerin haberleşme kanallarını karıştıran zararlı yayınlar ihbara gerek kalmadan tespit edilebiliyor. Böylece uçaklar, insansız hava araçları, GPS konumlayıcılar, dronelar, navigasyon sistemleri ve uydular gibi frekans spektrumunu yoğun şekilde kullanan her türlü sistemin kesintisiz çalışması sağlanıyor.

Milli Monitör Merkezi'nde ayrıca, ülkedeki elektromanyetik alanlar insan ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için sahada ölçümler de yapılıyor. Türk mühendislerinin yoğun Ar-Ge çalışmasının ürünü olarak tasarlanan sistem, ileri seviye yazılım ve donanım teknolojilerinden oluşuyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal