Turkcell, ASELSAN’a Özel İletişim Platformu A-İleti

Turkcell mühendisleri ASELSAN çalışanlarının güvenli bir şekilde kullanabilmesi için BİP’e entegre iletişim platformu olan a-ileti’yi geliştirdi.

29.09.2020-11:53 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-11:51) Turkcell, ASELSAN’a Özel İletişim Platformu A-İleti

Turkcell mühendislerinin geliştirdiği BiP uygulaması üzerinden ASELSAN’a özel tasarlanan a-ileti platformu sayesinde 8 binin üzerinde ASELSAN çalışanı tüm haberleşmesini güvenli şekilde gerçekleştirebilecek.

Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, firmanın ASELSAN’a özel olarak sunduğu a-ileti, bir şirkete özel geliştirilen ilk iletişim platformu olma özelliğini taşıyor.

TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ

Türkiye’de yerli ve milli teknolojinin gelişimine en fazla katkı sunan şirketlerden ASELSAN ve Turkcell, güvenli dijital iletişim çözümü için güç birliğine gitti. Yapılan iş birliğiyle ASELSAN çalışanları, tamamen yerli ve milli a-ileti platformu üzerinden haberleşmeye başladı. ASELSAN’ın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan a-ileti’de Turkcell mühendislerinin geliştirdiği BiP iletişim platformunun uygulama özelleştirme altyapısı kullanıldı.

TÜRKİYE'NİN VERİSİ TÜRKİYE'DE KALMALI

Güvenli iletişim sunan platform üzerindeki veriler "Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı" ilkesine uygun olarak ASELSAN’ın kendi veri merkezlerinde saklanıyor.

ASELSAN’ın 8 binin üzerindeki çalışanının tüm haberleşme altyapısını sağlayan a-ileti platformu ile çalışanlar, kendi aralarında güvenli ve hızlı iletişim kurarak yazılı, sesli ve görüntülü görüşmelerini yapabiliyor.

Ayrıca, platformda bulunan "Keşfet" bölümündeki kapalı grup iletişim kanalları da kurum ile çalışan iletişiminin dijitalleşmesine olanak sağlıyor. Yerli ve milli olmasıyla güvenli altyapıya sahip uygulama, bir şirkete özel geliştirilen ilk iletişim platformu olarak da dikkat çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal