Türk Bilim Üssü, Göktürk Uydusu ile Görüntülendi

Güney Yarımküre’nin en güneyinde bulunan Antarktika kıtası, zorlu koşulları ile bilim insanlarının odak noktası. Türk bilim insanları 4’üncüsünü gerçekleştirecekleri Ulusal Antarktika Bilim Seferi öncesinde Göktürk Uydusu’ndan bilim üssümüzün de görüntüleri paylaşıldı.

07.02.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 07.02.2020-17:22) Türk Bilim Üssü, Göktürk Uydusu ile Görüntülendi

14 bin kilometre uzaktaki Horseshoe Adası’nda kurulan Türk Bilimsel Araştırma Kampı bilim insanlarımıza 3 yıl boyunca yaz sezonunda ev sahipliği yapacak. En son geçtiğimiz Şubat ayında yapılan bilim yolculuğunun ardından Türk bilim insanları 4’üncüsünü gerçekleştirecekleri Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Pazar günü kıtaya hareket edecek.

Geçiçi Türk Bilim Üssü, Göktürk 1 ile Görüntülendi

4. Ulusal Antarktika Bilim seferi öncesi Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da sevindirici bir paylaşımda bulundu. Koç, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Göktürk-1 uydusu ile çekilen görüntüleri paylaştı.

Yaptığı paylaşımda  Koç, “Uzaydan, Antarktika’daki bilim üssümüzde herşey yolunda gözüküyor. Göktürk 1 Uydumuz ile kalpler bir, uzaklar yakın.” ifadelerini kullandı.

Türk Ekibi Pazar Günü Antarktika Yolculuğuna Başlayacak

Diğer taraftan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, pazar günü yola çıkacak 4'üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyetini İstanbul Havalimanı'nda düzenlenecek törenle uğurlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Bakanlık sorumluluğunda ve TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinesinde gerçekleştirilecek 4'üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyeti 9 Şubat'ta yola çıkacak.

Hazırlıklarını tamamlayan 24 kişilik heyet, İstanbul Havalimanı'ndan Bakan Varank ve ailelerinin de katılacağı törenle uğurlanacak.

Göktürk-1 Gözlem Uydusu

2016 yılının Aralık ayında fırlatılan Göktürk-1, 0.5 metreye kadar görüş yeteneğine sahip olan yüksek çözünürlüklü bir yer gözlem uydusu. Göktürk-1, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. ve Aselsan’ın teknoloji girdisi ile geliştirildi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal