Türk Bilim İnsanlarının Yaptığı Robotlar Tam Not Aldı

Türk bilim insanlarının yaptığı tıbbi robotlar İtalya'da yapılan kongrede görücüye çıktı. Şeker hastalarının uzuv kaybına son vermesi beklenen robotlar katılımcılardan tam not aldı.

02.02.2019-14:32 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-14:28) Türk Bilim İnsanlarının Yaptığı Robotlar Tam Not Aldı

Türkiye'nin uzun seneler üstünde çalıştığı ve büyük emek harcanarak geliştirdiği milli damar robotları İtalya'da yapılan "Winter Days Fleboloji Kongresi'nde" dünyaya gösterildi. 50 ülkeden gelen yaklaşık 500 hekimin ilgiyle izlediği milli robotlar kongreye katılanlardan tam not aldı. Milli cihazlar sayesinde şeker hastalarının kabusu olan damar tıkanıklıklarına bağlı uzuv kaybı problemi ortadan kalkacak.

TÜRK DAMAR ROBOTLARI İLGİ VE TAKDİRLE KARŞILANDI

Türkiye, savunma sanayisinin ardından sağlıkta da milli cihazlar üretmeyi sürdürüyor. İnsansız hava araçları (İHA) ve silahlı İHA'ların sonrasında sağlık sektöründe de milli tıbbi cihazlar üretilmeye başlandı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Letonya'da dünyaya tanıtılan Türkiye'nin milli tıbbi cihazları bu kez, 23-25 Ocak tarihleri arasında İtalya, Belluno, Cortina bölgesinde yapılan "Winter Days Fleboloji Kongresi'nde" görücüye çıktı.

Prof. Dr. Kürşat Bozkurt, Prof. Dr. Mustafa Şırlak, Prof. Dr. Serdar Günaydın ve Prof. Dr. Serdar Bayrak kongrede katılımcılara milli robotların özelliklerini ayrıntılı bir biçimde anlattı. Kardiyovasküler cerrahi alanındaki yenilikler ve gelişmeler hususunda bilimsel çalışmaların paylaşıldığı kongrede, Türk damar robotları Temren (aterektomi), ICT ve Venablock ilgi ve takdirle karşılandı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal