Facebook, 783 İran Sayfasını Kapattı

Facebook, İran kaynaklı 783 sayfayı kapattığını açıkladı. Sayfaların İsrail-Filistin olayları gibi meselelerle alakalı propaganda yaptığı bildirildi.

02.02.2019-09:28 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-09:18) Facebook, 783 İran Sayfasını Kapattı

Facebook, İsrail – Filistin olayları gibi hassas meseleler hakkında algı yönetimi yapan İran kaynaklı 783 sayfayı kapattığını açıkladı.

Gerçekleştirilen değerlendirmeler, Facebook ve Twitter sayfalarından yapılan söz hususu paylaşımlarla toplumdaki tansiyonun artırılmasının hedeflendiği doğrultusunda.

PAYLAŞIMLAR İRAN KAYNAKLI

İran kaynaklı sayfalarda devlet basını tarafından yayınlanan bildirilerin paylaşıldığı söyleniyor.

Facebook Siber Güvenlik Politikaları Müdürü Nathaniel Gleicher dün yaptığı basın açıklamasında “Bu paylaşımların ardından kimin olduğunu söyleyemiyoruz” dedi. Dikkatli olunması gerektiği hususunda uyardı.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Facebook’un daha önce de benzer şüpheli hesapları kapattığını söyleyen Gleicher, son aylarda gerçekleştirilen araştırmaların sonrasında çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. Gleicher, Twitter ile yakın iş birliği içerisinde çalıştıklarını söyleyerek kullanıcıları yanlış yönlendirmeyi amaçlayan sahte hesapların kapatıldığını ifade etti.

Facebook, bu ve benzeri faaliyetlerin Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu'daki 26 Müslüman ülke ile Afganistan, Pakistan, Hindistan, Endonezya, Malezya ve Güney Afrika'da da yürütüldüğünü belirlediklerini duyurdu.

ABD SEÇİMLERİ İLE ALAKALI DA BENZER BİR OLAY OLMUŞTU

Şark'ul Avsat'ın aktardığına göre Facebook, 2016 ABD seçimlerine Rus müdahalesi olduğu ile alakalı iddialar ardından platform üstünde seçimi manipüle etmeye dönük yapılan paylaşımları ve hesapları kaldırmak için çalışmalarda bulundu.

Facebook ve Twitter, İran ve Rusya kaynaklı kampanyaların yapıldığı çok sayıda hesabın kapatıldığını açıkladı.

Twitter yaptığı açıklamada Venezuela halkını hedefleyen devlet destekli kampanyalar ile alakalı binin üstünde hesabın kapatıldığını bildirdi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal