Tretuvar Nedir?

Tretuvar nedir? Tretuvar nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

05.05.2018-17:35 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-17:15) Tretuvar Nedir?

Tretuvar Fransızca bir sözcük olup, aslı “trottoir” ‘dir. Türkçe’ye tretuar olarak alınmış olup, yer yer özellikle inşaat sahalarında okunduğu gibi yazılabilir (tretuar).

Tretuvar Nasıl Yapılır

İlk olarak alt dolgumuz yapılır, sıkıştırılır. Ardından tretuvar betonu dökülür yapılması gereken tesviye ve perdah işlemleri tamamlanır. Aşağıdaki birim fiyat tarifinde detaylı olarak açıklanmaktadır. Ardından ise tretuvar kaplamamız ne ise, alakalı malzemenin uygulaması yapılır. Bu granit, kilit taşı vb. olabilir. Doğrudan beton olarak da bırakılabilir. Ardından bordür uygulaması yapılır.

Y.F.Ş. nin 47. ve 57. bçlümlerindeki esaslar ve şartlar içinde, projesinde gösterilen veya idarece verilen kurallara uygun olarak yol betonu dökülmesi, sıkıştırılması, tesviyesi, derzlerin bırakılması yada açılması ve teçhizi, doldurulması, dikkatli bir şekilde beton kürünün sulanmak, örtmek vs. şekillerde tamamlanması suretiyle her yerde ve her çeşit taşıt yolu, yaya kaldırım, tünel içi kaldırım ve yol betonları beton yol yapılması. 

BİRİM FİYATA DAHİL OLAN ÜCRETLER: Poz 16.100/K da sayılanlara ek olarak, derz latalarının iş başında temini ve yerleştirilmesi, bitüm ve boya malzemesinin iş başında temini ve kayma demirlerine bir kat sülyen bir kat bitüm sürülmesi, zorunlu beton veya çelik kalıp malzemelerinin işbaşında temini ve kalıpların yapılması, dilâtasyon derzlerinin altına sabit derz latalarının temin edilerek yerleştirilmesi, beton yüzeyinin perdah aleti ile perdahlanması, beton yüzeyinin yol eksenine dik (enine) yönde süpürülmesi, kendir veya kenevirin işbaşına temini ve bunların derz boşluklarına konması, ardından derzlerin; tamamen temizlenmesi, kurutulması ve derz cidarlarına bitümlü malzeme sürülmesi soğuk veya sıcak derz malzemelerinin iş başında temini ve derzlerin bu malzemelerle doldurulması suretiyle beton yol, tretuvar, tünel içi kaldırım ve yol betonları yapılması «Birim Fiyata Dahil Olmayan Masraflar» başlığı altında sayılanlar haricinde kalan diğer bütün işlerin yapılması için bütün işçilik, malzeme, makina, alât ve edevat masrafları ile müteahhit kârı ve genel mastaflar. 

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal