Tiktok, Instagram’ı Taklit Etti

TikTok yenilenen tasarımıyla Instagram benzeri bir görüntüye kavuştu. Yeni tasarımı onaylayan resmi kaynaklar, yakın zaman içinde temanın diğer kullanıcılara da ulaşacağını belirtti.

04.02.2020-15:53 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-16:01) Tiktok, Instagram’ı Taklit Etti

 

Birçok platform bir diğerinin popüler özelliğini kopyalamasıyla karşımıza çıkıyor. Şimdi ise TikTok Instagram’ı taklit etti.

Bildiğiniz gibi Instagram günlük aktif 500 milyonluk kullanıcı sayısına sahip bulunuyor. Muazzam rakamlara ulaşan platform, yakın zaman önce açıklanan rakamlara göre düşüş trendine girdi. Facebook’a bağlı olan popüler içerik paylaşma platformu Instagram, hikayeler özelliğini bir diğer popüler platform olan Snapchat’ten kopyalamıştı.

Bu konuda çok eleştiri alsa da Instagram hikayeler (story) özelliği ile kullanıcı sayısını artırmayı başardı. Şimdi ise yeni bir ‘’kopyalama’’ durumu söz konusu.

Dünyada ve ülkemizde genellikle gençler arasında daha popüler olan TikTok ise Instagram’ın tıpkı eskiden Snapchat’tan kopyalama yapmasına benzer şekilde tasarım özelliğini bünyesine kattı. Benzerliği sosyal medyada ilk olarak New York Times muhabiri Taylor Lorenz tespit etti. Bundan sonra TikTok’tan gelen resmi bir açıklama ile resmen bu tasarım onaylanmış oldu.

 

Tasarıma gelecek olursak, zaten bildiğiniz Instagram düzeninde bir giriş karşılıyor. Profilin fotoğrafı sol tarafta yer alırken, alt kısımda gönderi sayısı, takipçi ve takip edilen kişilerin sayısının yan yana dizildiği görülüyor.

Gönderilerin dizilimi noktasında eskiye bağlı kalan Tik-Tok şirketi, genel anlamda bu tasarım ile Instagram’a yaklaşmış oldu. Bunun dışında son kullanıcıya ulaşması noktasında net bir tarih bulunmuyor. Özellik test aşamasında bulunuyor. Beta versiyonu olan son sürümü bazı kullanıcılar tarafından da kullanılıyor. Uygulamanın bu arayüzle yakında tüm kullanıcılarına gelmesi bekleniyor.

 

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal