TCG Anadolu İçin Teslim Tarihi Belli Oldu!

Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu'nun 2021 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edileceği bildirildi.

24.08.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 24.08.2020-14:25) TCG Anadolu İçin Teslim Tarihi Belli Oldu!

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu'nun teslim tarihi hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre Sedef Tersanesinde inşa edilen Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi L400 TCG ANADOLU’nun Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edileceği aktarıldı.

TÜRK DONANMASININ AMİRAL GEMİSİ ‘TCG ANADOLU’ OLACAK

Ana tahrik ve sevk sistem entegrasyonunun tamamlanan L400 TCG Anadolu Liman Kabul Testlerine (HAT) başladı. 2021 yılı içerisinde ise Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edilmesi planlanıyor. Sedef Tersanesi takvim ile ilgili herhangi bir aksaklık olmadığını çalışmaların planlandığı üzere devam ettiğini ifade etmişti. Türk Deniz Kuvvetlerine teslim edildiğinde Amiral gemisi olacak olan TCG ANADOLU aynı zamanda Türk Donanma tarihinin en büyük savaş platformu olacak.

TCG ANADOLU L-400 NEDİR? ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

TCG Anadolu veya TCG Anadolu L-400, yapımı süren, ana yapılandırması bakımından amfibi hücum gemisi (LHD) sınıfına giren Türkiye'nin ilk gemisi olma özelliklerini taşıyor.

Yapımı tamamlandığında Türk Deniz Kuvvetlerinin amiral gemisi olacak geminin yapımı için 2014 yılında çalışmalara başlandı.

Türk donanmasının ihtiyaçları doğrultusunda yapılan TCG Anadolu tam donanımlı 8 helikopter bulundurabilecek. 1 tabur tam teşekküllü askerin istenilen bölgeye sevkini sağlayabilecektir. Kıtalar arası görevlere çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin, aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de görevini sürdürmesi düşünülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal