SpaceX, NASA’nın İnsanlı Uzay Seferlerini Yürüten Yöneticisini Transfer Etti

Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzay çalışmaları yürüten şirketi SpaceX, NASA’nın bir zamanlar insanlı uzay seferlerini yürüten birimin yöneticiliğini yapan Bill Gerstenmaier’i transfer etti. Gerstenmaier SpaceX şirketine danışmanlık yapacak.

14.02.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-12:17) SpaceX, NASA’nın İnsanlı Uzay Seferlerini Yürüten Yöneticisini Transfer Etti

ABD'li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX’in web sayfasından konuya ilişkin açıklama yayınlayan şirket Gerstenmaier’i danışman olarak şirkete katılacağını ve uzay araçlarının güvenirliliğini kontrol eden ekibinde yer alacağını açıkladı.

 

ABD’li bir mühendis olan Gerstenmaier, NASA'da 2002-2005 yılları arasında Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ) Ofisi Program Müdürlüğü yaptı. 2005-2019 yıllarında ise İnsanlı Keşif Seferleri ve Operasyonları Yöneticiliğini yürüttü.

SpaceX şu anda Uluslararası Uzay İstasyonu’na personel taşımak için ürettiği Dragon Mürettebatı ile Mars projesi kapsamında uzay mekiklerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu bakımdan Gerstenmaier, SpaceX için stratejik bir isim. Çünkü projelerine tüm hızıyla devam eden şirket başarılı olabilmek için ciddi bir yatırım yapıyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal