Yapay Zeka Robotla İlk Kez İlaç Üretildi

Bilgisayarların ışık hızında bilgi alabilir olması makine öğrenmesi sayesinde yapay zekaların gelişebilmelerini de sağlıyor. Bu kez ilaçlar üzerine çalışmalar yapan Japon ve İngiliz iki şirketin ortak çalışmaları sonucu yapay zeka robot geliştirmişlerdi. Akıllı cihaz ilaç üretti.

14.02.2020-11:51 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-11:58) Yapay Zeka Robotla İlk Kez İlaç Üretildi

Yapay zeka teknolojisi ilerledikçe birçok sektörde ciddi amaçlarda kullanılabilir hale geliyor. Bunlardan birisi de sağlık sektörü. Japon ve İngiliz İki şirket çalışmaları ile ilaç üretebilecek yapay zeka destekli bir robot geliştirdi. Yapay zeka robot ortalama 5 yıl süren çalışmayı 1 yıldan daha kısa sürede yapmayı başardı.

Bu insanlık tarihinde de bir ilki teşkil ediyor. İnsan tarafından geliştirilen bir makine ilk kez ilaç geliştirmiş oldu. Üstelik normalde ilaç üretimi 5 yıl sürerken, yapay zeka bunu 12 aydan kısa bir sürede tamamladı.

Geliştirilen ilaç Obsesif Kompulsif Bozukluk hastaları için geliştirildi. Şirket yetkilileri ilacın üretim aşamasındayken doğru molekülün bulunması için çok sayıda karar verilmesi gerektiğini söylüyor.

Yapay zekanın çok hızlı karar verebiliyor olması bu konuda işleri çok hızlandırıyor.  Bilim insanları bu çalışmanın ilaç sektöründe yapay zeka kullanımı için bir mihenk taşı olacağını düşünüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal