Sosyal Medyadaki Sahte Hesaplar Artık Tespit Edilebilecek

Amerikalı bilim adamlarının geliştirdiği bir teknolojiyle artık Facebook ve Twitter gibi mecralardaki sahte hesaplar tespit edilebilecek.

17.04.2018-22:39 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-22:32) Sosyal Medyadaki Sahte Hesaplar Artık Tespit Edilebilecek

Webtekno'nun aktardığına göre, Negev Ben-Gurion Üniversitesi ve Washington Üniversitesi araştırmacılarının müşterek çalışması neticesinde Facebook ve Twitter gibi ortamlaradaki sahte hesapları tespit etmenin yolu bulundu.

HESAPLAR İÇİN YAPILAN TESTLER KULLANICIYI ORTAYA ÇIKARIYOR

Social Network temelli bu anlaşma, sahte hesapların ağlarındaki diğer kullanıcılarla mantıksız bağlantılar kurmaya eğilimli olduğu teorisine dayanıyor. Bu yeni geliştirilen algoritmaya göre 2 kullanıcı arasındaki bağlantılar ve ortak olarak lanse edilebilecek ilgi alanları bulunabiliyor. Sonuç olarak bu iki kişi arasındaki bağın ne olabileceği sistem tarafından tahmin ediliyor, eğer çıkan sonuçlar saçma ise diğer bağı olan kullanıcılar ile de karşılaştırılıp hesaba ilişkin bir sonuca varılıyor.

"SAHTE KULLANICILARIN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ"

Şimdilik bu algoritmanın test aşamasında oldukça güzel sonuçlar verdiğini söyleyen uzmanlar. Bu husus üzerindeki titizliklerini de "Kullanıcı gizliliğini korumak için yaşanan başarısızlıklar, insanlara dayatılan rahatsız edici sahte haberler ve Rusya'nın seçimleri etkilemek için sosyal medyayı hedef alması gibi hususlar bugünlerde sahte kullanıcıların kökünü kazımamız için oldukça geçerli bir neden" cümlesi ile savunuyor.

SİBER TERÖR ALANINDA DA SAVUNMA SİLAHI OLARAK KULLANILACAK

Kendi geliştirmiş oldukları algoritmanın çok güçlü olduğunu ve doğruluk oranının çok yüksek olduğunu söyeleyn araştırmacılar, bu algoritmanın sadece sosyal medya alanında değil günümüzde hızla yaygınlaşan siber terör alanında da oldukça etkili bir savunma silahı haline dönüşeceğinden emin gözüküyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal