Dijital Şehir Dönüşümünde İETT'nin Sürücüsüz Aracı Tanıtıma Çıktı

Dünya Akıllı Şehirler Kongresi'nde İETT'nin sürücüsüz aracı tanıtıldı. Kongrede konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dijital şehirler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

17.04.2018-18:52 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-19:01) Dijital Şehir Dönüşümünde İETT'nin Sürücüsüz Aracı Tanıtıma Çıktı

İstanbul'da gerçekleştirilen "Dünya Akıllı Şehirler Kongresi 18"in açılış töreninde İETT'nin kullanıcısı olmayan aracı tanıtıldı. Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve kongrenin sürpriz ismi İspanya eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero katıldı.

"Dünya Akıllı Şehirler Kongresi"nin açılışında İETT'nin sürücüsüz toplu taşıma aracı gösteriye çıktı. Açılış töreninde Bakan Özlü bir konuşma yaptı. Bakan Özlü, ‘Modern belediyeciliğin yeni hedefi akıllı şehir uygulamalarıdır. Akıllı kentler, aynı zamanda dijital değişimin önemli bir parçasıdır. Akıllı şehirler tanımlamasının yanına, dijital kentler gerçeğini de koymak zorundayız. Çünkü günümüz dünyasında sadece teknolojiler ve makineler değil, şehirler de dijitalleşiyor"  şeklinde konuştu.

"Dünya Akıllı Şehirler Kongresi"nin açılış töreninde İETT'nin sürücüsüz aracı tanıtımı yapıldı. Özlü, "Akıllı kentleri, ülkemizin dijital değişim yol haritasının önemli bir parçası olarak görmek durumdayız. Bilim Merkezi, Teknoloji Üssü, İleri Sanayi Ülkesi Türkiye hedefimiz için akıllı ve dijital kent uygulamalarını, bir kaldıraç olarak görüyoruz. Türkiye, köklü bir medeniyete ve köklü bir şehirleşme kültürüne sahiptir. Bütün şehirlerimiz; kimliklerini geçmişimizden, kültürümüzden, sanatımızdan ve geleneklerimizden almaktadırlar. Ülkemizin hangi şehrine giderseniz gidin binlerce senelik tarihin ve medeniyetin izlerini görürsünüz. Bizler kentlerimizi korumaya ve medeniyet ışığımız altında yapıp ve diriltmeye kararlıyız. Bunu yaparken modernliğin getirdiği unsurlara da kucak açacağız. 81 vilayetimizde ve 921 ilçemizde akıllı şehir uygulamalarını, halkımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz" diye açıklamada bulundu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal