Sosyal Medya Paylaşımlarına İnceleme Başlatıldı

Dün gece yaşanan ve milletimizi topyekün yasa boğan üzücü hain saldırının ardından sosyal medyada yalan haber ve provokatif paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında emniyet güçleri soruşturma başlattı.

28.02.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-11:31) Sosyal Medya Paylaşımlarına İnceleme Başlatıldı

İdlib’den gelen haberlerden dolayı çok üzgünüz. 33 Mehmetçiğimiz, hain saldırıların sonucu şehit düştü. Acil toplanan Güvenlik Kurulu yaklaşık olarak 6 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Ve bir dizi tedbir alındı.

Yapılan yalan haber ya da paylaşımlara ilişkin tespitler de Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından gerçekleştiriliyor. USOM'da anlık hemen her verinin filtrelendiği Merkez, vatandaşların sahte bilgi ve provokasyona maruz kalmasının önüne geçmek üzere 7/24 faal bir şekilde çalışıyor.

Sosyal medya’da birçok yalan haber ve provoke paylaşımların ardından Emniyet güçleri harekete geçti. Edinilen bilgilere yaklaşık 91 sosyal medya hesabıyla ilgili işlem yaptı. Çalışmalar sürüyor.

Diğer taraftan sosyal medyaya erişim de yaşanan sıkıntının devam ettiğini bir kez daha yineleyelim. Muhtemelen yapılan asılsız paylaşımlar sonrası sosyal medyaya getirilen bir sınırlama söz konusu.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal