Son Windows 10 Güncellemesi Mavi Ekran Hatasına Yol Açtı

Windows 10 için yayınlanan en son toplu güncellemenin bazı sistemlerde önyükleme ve mavi ekran hatasına neden olduğu belirtiliyor. Sorunun kaynağı "Bağlan" (Connect) özelliğinden kaynaklı olabileceği belirtiliyor.

27.01.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-14:02) Son Windows 10 Güncellemesi Mavi Ekran Hatasına Yol Açtı

Microsoft Windows 7 için yayınladığı son güncelleştirme ile birlikte işletim sisteminde bir hatanın bozulmasına yol açmıştı. Şirketin Windows 10 işletim sistemi için bir buçuk hafta önce yayınlanan Ocak ayı toplu güncellemesi de problemli çıktı.

KB4528760 sürümlü güncelleme ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından tespit edilen güvenlik açıklarını gidermek için yayınlandı. Ancak düzeltmelere ek olarak yeni sorunları da beraberinde getirmiş gibi görünüyor.

Kullanıcıların bir kısmı güncellemenin yüklenemediğinden şikayet ediyorlar. Bu hata Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi ve Windows 10 Kasım 2019 Güncellemesi'nin yüklü olduğu sistemleri etkiliyor.

Kullanıcıların bazılarında KB4528760 güncellemesi önyükleme ve mavi ekran hatasına neden oldu. Sorunun neden kaynaklandığı tam olarak bilinmiyor ancak bu konuda bazı iddialar var.

Etkilenen kullanıcıların çoğu sistemlerinden Bağlan'ı (Connect) kaldırdıkları için sorunun Bağlan uygulamasıyla ilgili olabileceği düşünülüyor. Microsoft ise henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal