Screen Mirroring Nedir?

Screen mirroring nedir? Screen mirroring hangi telefonlarda var?

07.05.2018-16:10 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-16:07) Screen Mirroring Nedir?

SCREEN MIRRORING NEDİR?

Yeni nesil akıllı televizyonların en göze çarpan özelliklerinden biri de Screen mirroring yani aynı ağ üzerinde kablosuz olarak, telefon ekranını aynı şekilde TV ekranına yansıtabilmenizi sağlar. Bu şekilde telefon ya da tablet üzerindeki video, film ya da oyunu televizyon ekranından seyredebilirsiniz.

Samsung televizyonlarında yer alan allshare özelliği sayesinde yalnızca telefon hafızasındaki resim, video ve müzik gibi dosyalarınız görüntülenebiliyor. İnternet üzerinde ise herhangi bir siteden açtığınız videoları Screen mirroring özelliği sayesinde direkt olarak televizyona aktarıyor ve müthiş bir kolaylık sağlıyor.

Örneğin, sevdiğiniz bir araba yarışını akıllı telefonunuz değil de screen mirroring özellikli akıllı televizyonunuzda oynamak istiyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken şey, telefonunuzdan allshare cast özelliğini açmak ve televizyonunuzdan da screen mirroring özelliğini aktif etmek…

İki cihazda da paylaşımın aktif olması durumunda akıllı telefon ya da tablet bilgisayar ekranınızda yakındaki allshare uyumlu cihazların listesini görebiliyor ve televizyonunuzu seçmenizin ardından oyununuzu televizyon ekranından oynayabilirsiniz.

Telefonunuzdan allshare cast özelliğini ve televizyonunuzdan da screen mirroring özelliğini aktif duruma getirdiğinizde, akıllı telefon ya da tablet ekranında allshare uyumlu cihazların listesini görebilir ve buradan seçiminizi yaparak paylaşımda bulunabilirsiniz.

SCREEN MIRRORING HANGİ TELEFONLARDA VAR?

Allshare cast özelliğine sahip telefon ve tabletler şu şekilde:

Samsung Galaxy S3, S4, S5, S6, S6 Edge, S6 Edge Plus, S7, Note 2, Note 3, Note 4,Note 5, Alpha A3, A5, A7, Tab, Tab S, Note, Pro serisi. 2014 yılından sonra üretilen Lg, Sony, Htc, Asus marka telefon ve tabletlerin hemen hepsinde bu özellik bulunmaktadır.

Telefon ya da tablet bilgisayarınızın allshare cast özelliği olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız Ayarlar > Diğer ayarlar > Allshare cast veya hızlı menüden bunu öğrenebilirsiniz. Kullandığınız telefon veya tabletin markasına göre isim değişkenlik gösterebilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal