'Oyunumu Kodluyorum ' Yarışması Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm ortaokulların katılımıyla gerçekleşecek olan 'Oyunumu Kodluyorum Yarışması' başlıyor. Yarışma ile öğrencilerin oyun adı ve karakterlerini Türkçe kullanmaya teşvik ederek yerli dijital oyun yazılımına ileriye dönük katkı sunulması amaçlanıyor.

26.03.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 26.03.2019-10:24) 'Oyunumu Kodluyorum ' Yarışması Başlıyor

Ortaokul öğrencilerinin, oyun tasarlama ve geliştirme becerilerini ilerletmek amacıyla düzenlenen ikinci 'Oyunumu Kodluyorum Yarışması' başlıyor. Ankara Valiliği ana sponsorluğunda gerçekleşen 'Oyunumu Kodluyorum Yarışması'na, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm ortaokullar katılıyor.

ORGANİZASYONA ÇOK SAYIDA KURUM DESTEK VERİYOR

Yarışmaya danışmanlık desteği veren kurumlar; TÜBİTAK, Eğitim Bilişim Ağı (EBA), ROKETSAN, HAVELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türksat, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği, ODTÜ Teknokent, Hacettepe Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Eğitimi Laboratuvarı, Ankara Kalkınma Ajansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Güvenli İnternet Merkezi. Yarışma ile öğrencilerin teknolojiyi verimli bir şekilde kullanabilmesi, kod yazma becerisi kazanması, yerli yazılıma teşvik edilmesi ve bu destekleme sistemi ile olanaklar konusunda noksan olan bölgelere de imkan sağlanması hedefleniyor.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler başvurularını 2 Nisan’a kadar EBA'nın sitesinden yapacaklar. Ödül töreni ise 25 Nisan’da BTK’de yapılacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal