Hubble Teleskobu 'Messier 49 Galaksisi'ni Fotoğrafladı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, Başak (Virgo) Takımyıldızı'ndaki yıldız kümelerinden biri olan eliptik şeklindeki galaksinin Hubble Teleskobu ile çekilen bir fotoğrafını yayımladı.

25.03.2019-14:51 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-14:53) Hubble Teleskobu 'Messier 49 Galaksisi'ni Fotoğrafladı

Hubble Uzay Teleskobu, dünyadan 56 milyon ışık yılı uzaklıktaki Messier 49 Galaksisi'ni görüntüledi.

NASA, Başak Takımyıldızı'ndaki yıldız öbeklerinden olan eliptik şeklindeki galaksinin Hubble Teleskobu tarafından çekilen bir fotoğrafını yayımladı.

Fotoğrafta galaksi merkezindeki ışık huzmesinden etrafa doğru genişleyen kızıl renkli toz bulutları ve yıldızlar görülebilmekte.

1771'de Fransız gökbilimci Charles Messier tarafından keşfedilen galaksinin, 157 bin ışık yılı çapında olduğu ve yaklaşık 200 milyar yıldıza ev sahipliğinde bulunduğu ifade edildi.

HUBBLE 29 SENEDİR GÖZLÜYOR

NASA uzmanları Kuzey Yarımküre'den gözlemlenebilen Messier 49'un eliptik yapısından dolayı, resimsel ve belirgin biçimdeki spiral galaksilere kıyasla daha yumuşak ve belirsiz hatları olduğuna dikkat çekerek, eliptik galaksilerin daha yaşlı yıldızlardan oluşması nedeniyle daha solgun renkleri taşıdığını belirtti.

NASA'nın, Avrupa Uzay Ajansı ve Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü ile birlikte geliştirdiği Hubble Uzay Teleskobu, 1990 yılından günümüze değin dünya yörüngesinde uzay gözlemleri gerçekleştiriyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal