NFC Etiketi

NFC nedir nasıl kullanılır? NFC etiketi yapma? NFC açılımı? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

29.05.2018-19:29 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-19:17) NFC Etiketi

NFC, Yakın Alan İletişimi; müşteri elektroniği, mobil cihazlar ve bilgisayarlar ile etkileşim amaçlı dizyn edilmiş bir kısa mesafeli, kablosuz, şahsi iletişim alanı teknolojisidir. Yakın Alan İletişimi manyetik alan indüksiyonu kullanarak çalışır ve etiket ile okuyucu görevi vardır. Bu teknolojiyi tercih eden cihazları birbirlerine değdirerek yada yakın mesafeye getirilerek 2 taraflı iletişim yapılabilir.

Bu teknolojinin 2015 senesi itibari ileakıllı cihazların yaklaşık %50'sine dahil olduğu tahmin ediliyor. Bluetooth'un tersine, NFC uyumlu bir cihaz ile pasif RFID (güç kaynağına gereksinim olmayan cihazlar) teknolojisinin sabit olduğu kredi kartı, poster, ambalaj ve fiziksel ürünler gibi geniş kapsamdaki ürünler etkileşime girebilir. Aynı şekilde başka bir NFC uyumlu cihazla P2P(peer to peer - iki eş cihaz içindeki bağlantı) iletişimi destekleyebilir.

Neden Önemli?

NFC yakın bir yerden (yaklaşık 10cm) kimlik doğrulama, bağlantı ve paylaşımı destekler ve bu sebeple, içerik paylaşımı, okuma ve yazma, yer, erişim kontrolü ve ödeme gibi temassız hizmetler için tercih edilebilir. NFC cihazların büyük satıcılar tarafından duyurulması ve servis sağlayıcılar tarafından öenmli hizmet planlarının açıklanması pazarda ses getirse de önemli uygulama zorlukları sürmektedir.

Nasıl Uygulanacak?

NFC; mobil, bankacılık yada ödeme, perakende, ulaşım ve sağlık gibi farklı sektörleri içine alan önemli bir teknolojidir. Bu, cep telefonu üstünden daha önce yapılamayan, maliyet tasarrufu yapan ve servis sağlayıcılar için kullanıcı sadakatini yükselten yenilikçi hizmetlerin tercih sağlayacaktır. Fakat teknoloji parçalanması (standartlar seviyesinde), altyapı ve cihazların eksikliği ile iş modellerinin zorluğu sebebiyle kitlesel pazar fırsatları kısa zamanda olmayacaktır.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal