NASA, Jüpiter'e Gönderdiği Juno Uzay Aracının Görev Süresini Uzattı

NASA, 2011'de uzaya gönderdikleri ve görevi Jüpiter'i araştırmak olan Juno uzay aracının görev süresinin 3 sene daha uzatılacağını açıkladı.

07.06.2018-15:27 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-15:20) NASA, Jüpiter'e Gönderdiği Juno Uzay Aracının Görev Süresini Uzattı

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Jüpiter'in sırlarını öğrenmek için 2011'de uzaya gönderilen uzay aracı Juno'nun görev süresini 3 sene daha uzatacağını açıkladı.

Juno'nun Güneybatı Araştırma Enstitüsü'nden sorumlu araştırmacı Scott Bolton, "NASA, Juno'nun tespit edilen vazifesini tamamlaması için 2022'ye dek onay verdi. Yörüngeye oturmak istenilenden daha da uzun devam ediyor bu sebeple Juno'nun tespit edilen bilimsel ölçümleri elde etmek için daha çok vakte ihtiyacı var" dedi.

Juno, ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter'in sırlarını öğrenmek için 5 Ağustos 2011'de gönderilmişti. NASA'ya ait uzay aracı Juno, 5 sene devam eden yolcuğun sonrasında 4 Temmuz 2016'da Jüpiter'in yörüngesine oturmuştu.

O zamandan bu güne, Jüpiter'in derinliği, yüzeyinin altındaki gazın üç boyutlu görünüşleri ve aurorasının nasıl çalıştığı gibi yeni bilgiler toplamaya uğraştı. Ayrıca, şimdiye dek en iyi Jüpiter görüntülerini bizlere ulaştırdı.

Son dönemlerde Juno'nun motorunda meydana gelen arıza sebebiyle, yörüngesinin 14 gün kısalması tahmin ediliyordu. Bu riskten kaçınmak için iptal edilen manevra, uzay aracının bir zaman daha çalışmasına olanak ve bilim insanlarına, bilimsel verileri elde etmek için daha çok vakit tanıyacak.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal