Milli Vurucu İHA Songar TSK Ailesine Katıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Silahlı Mini/Mikro İHA Projemiz kapsamında geliştirilen SONGAR silahlı drone sistemleri güvenlik güçlerimize teslim edildi.” ifadeleriyle güzel bir haberi daha bizlerle paylaştı.

01.02.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-16:30)

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Silahlı Mini/Mikro İHA Projemiz kapsamında geliştirilen SONGAR silahlı drone sistemleri güvenlik güçlerimize teslim edildi.” açıklamasında bulundu.

ASİSGUARD firması tarafından üretilen silahlı drone sistemi ”SONGAR”,  güvenlik güçlerinin envanterine girdi. İlt etapta Güvenlik güçlerimize 8 adet Songar’ın teslimatı gerçekleştirildi.

Güvenlik güçlerinin harekat kabiliyetinin artırılması kapsamında temin edilecek olan silahlı drone sistemi Songar, ASİSGUARD tarafından özgün olarak geliştirilen, otomatik makineli tüfek ve bomba atar entegre edilebilme kabiliyetlerine sahip bulunuyor.

Songar’ın atış hassasiyetini önemli ölçüde iyileştiren Elektronik Nişangah ve Balistik Hesap Modülü, yapılan atış testlerinde ilk sınavını başarıyla geçti. Elektronik Nişangah ve Balistik Hesap Modülü kendi içinde barındırdığı lazer mesafe ölçer ve kamera gibi sensörlerden elde ettiği veriyi rüzgar hızı gibi dış çevresel faktörlerle ele alarak işliyor, Songar’a ait özgün bir Atış Kontrol Bilgisayarı olarak görev yapıyor.

ASİSGUARD Genel Müdürü Ayhan Sunar, yaptığı açıklamada, ilk aşamada 60, 100 ve 150 metre irtifadan gerçekleştirilen atışlarla denenen Elektronik Nişangah ve Balistik Hesap Modülü’nün kabiliyetlerinin aralık ayı içinde kademeli olarak artırılacağını ve 450 metre irtifaya kadar atış testleriyle çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Songar’ın atış testi sırasında 3,2 MOA atış hassasiyetine ulaştığını ifade eden Sunar, sistemin envantere girmesi planlanan 25 Aralık’a kadar sistem iyileştirme çalışmalarının süreceğini belirtti.

SONGAR Otonom Vuruş Sistemi

Songar sistemi, özel bir müdahale gerekmeden süratle değiştirilebilen mermi kutusuyla göreve devam edebiliyor. Karakol ve kalekollara yapılan taciz atışına, personel, araç ve konvoyların intikalindeki pusu veya tehditlere karşı havadan yüksek sayıda mermi atımıyla savunmayı arttıran, gerektiğinde taarruz amaçlı olarak da kullanılabilecek bir sistemdir.

SONGAR, 5.56 mm kalibreli makineli tüfek mermisi kullanıyor. Gece ve gündüz operasyonel destek sağlayabiliyor. 10 kilometreye kadar operasyonel menzili bulunuyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal