İlk Milli Silahlı Drone Sistemimiz SONGAR'ın Talipleri Artıyor!

ASISGUARD firması tarafından geliştirilen SONGAR, askeri ve güvenlik amaçlı her türlü operasyonda, gündüz ve gece etkin olarak kullanılmak üzere geliştirilen bir silahlı drone sistemidir.

23.01.2020-18:09 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-17:35)

Türkiye; Savunma Sanayii’de büyümeye devam ediyor. Yerli ve milli ilk silahlı drone olan SONGAR’ın talipleri artıyor. Geliştirme çalışmalarının devam ettiği silhalı drone SONGAR, şimdi den iki ülkeye satıldı. SONGAR’ı üç ülke daha istiyor. Türkiye'nin ilk silahlı drone sistemi Songar, ihracata yönelik adımlarını hızlandırdı. İş geliştirme çalışmalarının tohum atmaya benzediğini, uzun süre itinayla çalışılmaya ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Düzgün, '2 ülkeye Songar'ı ihraç ettik. Üç farklı ülkeyle de ciddi görüşmelerimiz var, sözleşme imzalama aşamasına geldik. Yani aslında çok fazla talep var, çok fazla fiyat teklifi verdiğimiz ülke var. İkisi başarıya ulaşmış üçü ise başarıya çok az kalmış Songar satışlarımız bulunmakta.' diye konuştu. Asisguard, Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlediği SAHA EXPO Savunma ve Havacılık Hibrit Fuarı'nda ürün ve kabiliyetlerini sergiledi.

SONGAR NEDİR? ÖZELLİKLERİ NELERDİR

Otomatik makineli tüfek ile teçhiz edilmiş SONGAR, 10 km yarıçaplı bir menzil içinde görev yürütebiliyor ve gerçek zamanlı görüntü aktarımı yapabiliyor. Ayrıca her biri 200 adet 5.56 kalibre 45 mm NATO sınıfı mermi taşıyabilen, özel esnek mermi yolu (mayon) ve otomatik ateşleme mekanizmasına sahip bulunuyor.

Songar ayrıca 2800 metre MSL irtifa içinde görev alabilen yüksek nitelik ve işlevleri açısından ilk milli, otomatik atış stabilizasyonlu Silahlı Drone Sistemidir. SONGARTM özel bir müdahale gerekmeden süratle değiştirilebilen mermi kutusu ile göreve devam edebilir.

Karakol ve kalekollarda taciz atışına karşı, kara araçlarının ve konvoyların intikalinde pusu veya tehdit altında havadan yüksek sayıda mermi atımıyla beka arttırıcı özelliği bulunuyor. Gerektiğinde taarruzi olarak da etkin kullanılabilecek Songar gerçek atış testleri ve gösterimi başarıyla tamamlanmış, makineli tüfek entegre edilmiş ilk milli Drone Sistemimizdir.

Son olarak Silahlı drone’lar alanında özgün çalışmaların altına imza atan ASİSGUARD, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen TOGAN 81 mm akıllı havan mühimmatını SONGAR drone’a entegre etti.

Böylece havan mühimmatı ile birlikte tamamı yerli ve milli Silahlı Drone Sistemimiz silahlı kuvvetlerimizce birlikte kullanılabilecek.

Genel Özellikleri:

Otomatik Atış Stabilizasyon Sistemi (OASIS)

Milli Tasarım

Geri tepme sönümleme yeteneği

Namlunun 0-60° dikey eksende tevcih yeteneği

Fonksiyonları:

Tekli veya çoklu drone sistemi ile eş zamanlı görev yürütebilir.

Tehdit/hedef bölge/noktanın havadan keşfini yapar.

Tehdidi etkisiz hale getirir.

Operasyon sonrası hasar tespitini gerçekleştirir.

Gerçek zamanlı görüntü aktarır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal