Milli Savaş Uçağı İçin Tesis Kurulacak

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği milli savaş uçağı, Milli Muharip Uçağı Projesi kapsamında geliştirilmeye devam ediyor. Son olarak havada yıldırım etkilerine karşı testler için sayılı ülkenin sahip olduğu Yıldırım Testlerinin Türkiye’de de kurulması için çalışmalara başlandı.

25.02.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-09:17)

Milli uçağımızın proje üstlenicisi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ), Hızal LTD ile imzaladığı sözleşme çerçevesinde ülkemizde Yıldırım Test Tesisleri kurulacak.

Yıldırım Test Tesisi'nde laboratuvar, uçak, helikopter, insansız hava aracı (İHA) platformları, alt sistemleri yer alacak. Milyon voltlara kadar çıkarak darbe gerilimleri üretebilecek tesisle askeri araçların havadayken yıldırım ve manyetik alanlara karşı olan direncinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, tüm sistemler milli ve yerli imkanlarla geliştirilecek ve kullanıma sunulacak. Tasarım, geliştirme ve üretimler, uluslararası askeri teknik standartlarda test edilip doğrulanabilecek.

Bu tesisle birlikte daha önce yurt dışında gerçekleştirilen askeri platformların ilgili testleri ülkemizde gerçekleştirilebilecek. Bu durum, bu alandaki askeri harcamaları düşürecek, test süreçlerine ilişkin süreleri kısaltacak.

En önemlisi de kritik ve stratejik tasarım ve geliştirmelerde gizliliği sağlayacak. Ayrıca, tesiste gerçekleştirilecek eğitim ve çalışmalarla, Türkiye alanında uzman eleman ve yönlendirilmiş enerji alanlarında uzman mühendis ve teknisyen yetiştirecek.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal