Instagram Üç Bomba Özellikle Değişecek

Facebook tarafından satın alınmasından beri önemli değişiklikler geçiren Instagram, yer yer olumsuz eleştiriler alsa da genel olarak yaptıkları değişiklilerle alkış aldı. Bir süredir çalışmalarını yürüten şirket, uygulamaya bazıları uzun süredir beklenen üç yeni özellik ekleyecek.

24.02.2020-18:02 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-19:52) Instagram Üç Bomba Özellikle Değişecek

Gelecek yenilikler arasında görülen özelliklerden birisi aslında daha çok internetin ilk yıllarında görülen bir stildi. Bilenler bilir, ilk sosyal medya platformlarında kullanıcılar takma isimler (nickname) alırlardı. Şimdilerde bu özellik Instagram’la birlikte yeniden yaygınlaşacak.

Instagram’ın hem İOS hemde Android uygulamasında yayınlanacak olan İnstagram güncellemesiyle birlikte belirleyebileceğiniz takma isimlerle sadece kendinize değil arkadaşlarınıza ve ailenizden insanlara da yalnızca sizin hesabınızda görünecek nickname’ler verebileceksiniz.

Örneğin birine nickname ya da rümuz verdiğinizde yani “en iyi arkadaşım” rümuzlu bir arkadaşınız fotoğrafınızı beğendiğinde “En iyi arkadaşım fotoğrafınızı beğendi.” şeklinde bildiriminizi alacaksınız.

Gelecek ikinci özellik ise adı “yakında” olarak belirlenen bir uygulamayla, Instagram kamerasıyla çektiğiniz fotoğrafların silinmesi artık sona eriyor. “Yakında” resimlerinizi 7 gün süreyle saklayacak, bu süre içerisinde işlem yapmadığını fotoğraflarınız silinecek. Böylece uygulamanın kamerasıyla çekilen fotoğraflar ve videolar da arşivlenebilecek.

Son olarak üçüncü bir özellik ise beğeni animasyonları ile ilgili olacak. Bir beğeni yaptığınızda artık altta çıkan bir kalp değil hareketli kalpler dağıtan bir animasyon yer alacak. Bu özellikle Instagram’ın daha da renklenmesi amaçlanmış.

Instagram Rumuz, Yakında ve Sevgi Animasyonu olarak adlandırılan 3 özellik, şu anda test aşamasında bulunuyor. Testlerin tamamlanmasının ardından çok yakında 3 özelliğin de Instagram iOS ve Android uygulamalarına eklenmesi tahmin ediliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal