Klasöre Şifre Koyma

Klasöre şifre koyma windows 10? Klasöre şifre koyma programsız? Klasöre şifre koyma windows 8? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

21.05.2018-18:45 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-18:36) Klasöre Şifre Koyma

Windows’ta klasörlere şifre koymak için pek çok program olmasına karşın daha kolay bir biçimde program kurmadan da şifreleme gerçekleştirilebilir. Özellikle ortak kullanılan bilgisayarlar için oldukça önem arz eden şifrelemenin nasıl yapılacağını aşağıdaki adımları takip ederek uygulayabilirsiniz.

Şifre koymak istediğiniz klasörün üstüne farenin sağ tuşuyla basın.

Karşınıza gelen menüden Arşive ekle seçeneğine tıklayın.

Açılan pencerede genel seçenekler ismi altında yer alan parola seç kısmına tıklayın.

Açılan yeni pencerede klasör için şifre seçme seçenekleri vardır. Burada alakalı alana istediğiniz şifreyi yazın. Eğer dosya adlarını şifrele seçeneğinin karşısındaki kutuyu seçerseniz klasörü açmak için bastığınızda şifre sorulur. İşaretlemezseniz, tıkladığınız vakit klasör açılır fakat klasör içindeki belgeleri, dosyalara tıkladığınız vakit açılmaz ve şifreye ihtiyaç duyulur. Şifreyi yazdıktan sonra tamam a basın. Pencere kapandıktan sonra alttaki pencereyi de tamam seçeneğine basarak kapatın. Masaüstüne şifrelenmiş ve sıkıştırılmış biçimde yeni klasör meydana gelecek.

Bu sıkıştırılmış klasöre bastığınızda aşağıdaki gibi sizden şifre talep edilecektir. Şifreyi doğru yazdığınız vakit klasörün içindeki dosyalara girebilirsiniz.

İşlemi bitirdikten ve sıkıştırılmış yedek meydana gelmesinden sonra orijinal klasörü silmeyi unutmayın. Silmediğiniz zaman şifreleme yapmanın bir manası kalmayacak ve klasör erişime açık olacaktır.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal