Hub Nedir?

Hub nedir ne işe yarar? Hub switch nedir? Ethernet hub nedir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

19.05.2018-22:46 - (Son Güncelleme: 19.05.2018-22:28) Hub Nedir?

Hub ve Switch bilgisayarların birbirleri ile iletişim ve bağlantı kurmasına imkan sağlayan cihazlardır. Aynı ağdaki bilgisayarı birbirleri ile iletişim temin etmek amaçlı ağ kartından bir kablo ile Hub yada Switch bağlayarak ağ bağlantıları sağlanır.

Hub ve Switch arasında farklılıklar vardır. Biri bütün bilgisayarlara bilgi aktarırken, diğeri yalnızca arzu edilen bilgisayarlara veri aktarıp hızlıdır.

Hub, bilgisayarları birbirine bağlayan merkezi birleştirme aygıtıdır. Aktif ve Pasif hublar vardır. Pasif hublar bilgisayarı birbirlerine bağlar fakat sinyalleri işlemezler.

Bilgileri Hub kendine bağlı tüm bilgisayarlara yollar. Veriyi alması lazım olan tek bilgisayar olması durumunda diğer kendine bağlı bilgisayarlara da bilgi gönderdiği için onları da meşgul eder. Bu sebeple Hublar Switchlere oranla performans bakımından daha zayıftır. Port sayısı kadar bilgisayar bağlanabilir.

Switchler ise şifreleme tarzı ile her bir bilgiyi iletim kanalına ayrı bir yol bulan aygıtlardır. Yalnızca talep edilen bilgisayarlara veri aktarır. Portlarına hangi aygıt bağlı ise tümüne ayrı bir yol hazırlar. Vazife olarak hubla aynıdır. Ancak performans ve hız açısından hubdan daha hızlıdır.

Switch kendine gelen bilginin hangi adrese yollanacağına bakar o bilgiyi yollayan ve alacak olan arasında bir bağlantı sağlayıp diğer bilgisayarların haberi olmaksızın ve onları meşgul etmeden yollar.

Bu sebeple bu bilgileri alması talep edilen bilgisayarlara yollar. Hub ise tüm bilgisayarlara yollar. Switch verileri aynı zamanda alabilir ve yollayabilir. Bu şekilde verileri Hubdan daha hızlı alır ve yollayabilir.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal