Insight Mars Gezegeninin Sırlarını Çözmeye Gidiyor

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Mars gezegenini derinine keşfetmek için InSight adlı uzay aracını bu cumartesi fırlatmayı planlıyor.

05.05.2018-12:26 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-12:26) Insight Mars Gezegeninin Sırlarını Çözmeye Gidiyor

'Kızıl Gezegen'e gönderilecek araç delikler açarak gezegenin alt kısımlarını inceleyecek. Tamamıyla otonom olan uzay aracı altı ay kadar gezegende kalarak veri toplayacak:

ExoMars Projesi Yöneticisi Francois Spoto:"Mars gezegeninin içine bakmak önemli. Çünkü Mars bize yeryüzünün yüzlerce milyon hatta iki milyar yılda nasıl bir evrimden geçtiği hakkında ipuçları verecek. Aynı zamanda çok büyük Avrupalı araçları da taşıyan Amerikan Insight misyonunun hedefi de bu."

Sekiz yüz milyon Dolar'a mal olan proje sayesinde Kızıl gezegenin birçok sırrının gün yüzüne çıkması umuluyor. Bu sırlar belki de yeryüzünün sırlarının açığa çıkmasına yardımcı olacak:

Jeremy Wilks, euronews: "Mars'ın derinliklerini inceleyecek Insight ile Exomars 'Kızıl gezegen'de yaşam izleri arayacak. Gelecek yıllarda en yakın komşumuz hakkında bir veri selinin bize ulaşmasını bekleyebiliriz." açıklamarında bulundu.

Son Dakika Teknoji Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal