İngiltere, Elektrikli Taksiler İçin Kablosuz Şarj Sistemi Kuracak

Pilot program Nottingham'da hizmet verecek 10 adet elektrikli taksiyle başlayacak. Araçların durakta müşteri beklerken bir yandan da kablosuz olarak şarj edilmesi sağlanacak.

20.01.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-16:52) İngiltere, Elektrikli Taksiler İçin Kablosuz Şarj Sistemi Kuracak

İngiliz hükümeti, şehir içi ulaşımı daha temiz ve sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bunun için geçmiş yıllarda elektrikli otobüs ve taksileri devreye sokan yetkililer, şimdi de taksileri modernleştirmeyi amaçlıyor.

Atılacak yeni adım kapsamında, Nottingham şehrindeki bazı elektrikli taksilerde kablosuz şarj teknolojisi kullanılacak. Taksiler bu sayede sırada müşteri beklerken kolayca şarj edilebilecek. Kablosuz şarj teknolojisi, şehir merkezinde hizmet veren 10 elektrikli taksiye entegre edilecek. Bunun için sürücüler herhangi bir ücret ödemeyecek.

Yetkililer, altı ay sürecek pilot program kapsamında yaklaşık 3.5 milyon pound yatırım yapılacağını açıkladı. Kablosuz şarj teknolojisinin daha fazla taksiye entegre edilip edilmeyeceğine söz konusu programın başarısına göre karar verilecek. Hükümetin kablosuz şarj teknolojisini ilerleyen yıllarda halkın kullanımına da sunabileceği ifade ediliyor.

Buna benzer bir uygulamaya geçtiğimiz yıl Norveç’in başkenti Oslo’da da imza atılmıştı. Elektrikli taksilerin tabanına monte edilecek alıcılar sayesinde araçların müşteri beklerken 75 kW kapasite ile kolayca şarj edilebileceği açıklanmıştı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal