Microsoft Internet Explorer'ın Güvenlik Açığı Olduğunu Kabul Etti

Microsoft, Internet Explorer'ı etkileyen bir güvenlik açığının şu anda bilgisayar korsanları tarafından kullanıldığını ancak düzeltmek için henüz bir planı olmadığını kabul ettik.

20.01.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-16:34) Microsoft Internet Explorer'ın Güvenlik Açığı Olduğunu Kabul Etti

Microsoft, desteklenen tüm Windows sürümlerinin, artık güvenlik güncelleştirmelerini almayacak Windows 7 de dahil olmak üzere, tarayıcının kurulu olduğu tüm cihazarda sıkıntılar oluşturabilecek bir Internet Explorer güvenlik açığı olduğunu doğruladı.

Microsoft yayınladığı yazıda geçici çözümlere yer verirken henüz tam olarak bu açığın nasıl giderileceğine dair bir planlarının olmadığını belirtti. Güvenlik açığı, Internet Explorer'ın belleği işleme biçiminde bulundu.

Microsoft yayınladığı yazısında, bir bilgisayar korsanının, bir kullanıcıyı kötü amaçlı bir web sitesi açması için arama sorgusu veya e-posta ile gönderilen bir bağlantıdan kandırabileceğini ve etkilenen bir bilgisayarda kötü amaçlı kod çalıştırmak gibi bir açık olduğunu belirtiyor. Başarılı olan bilgisayar korsanları sızdığı bilgisayarda, kullanıcı kadar yetkiye sahip olabiliyor.

Yazıda bu açıktan şimdiye kadar etkilenen tarayıcı ve Windows sürümleri yer alıyor. Özetle yazıda Windows 10, Windows 8.1 ve son zamanlarda güncelleme desteği durdurulan Windows 7'nin tüm sürümlerinde çalışan Internet Explorer 9, Internet Explorer 10 ve Internet Explorer 11 bu güvenlik açığından etkilendiği kaydedildi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal