İlk Hyperloop Hattı Kuruluyor

Hyperloop Transportation Technologies, 2020 yılında hizmete sunulması planlanan ilk ticari Hyperloop hattını Abu Dabi’de inşa etmeye başlandığı haberini verdi.

19.04.2018-12:52 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-19:27)

Süper hızlı yeni nesil bir ulaşım aracı olacak olan Hyperloop üzerinde çalışan şirketlerden biri olan HTT, Yas Adası’ndaki Formula 1 pistini inşa eden Aldar PJSC şirketiyle birlikte yapılan bir anlaşma ile Abu Dabi’ye ilk ticari Hyperloop hattını kurmaya hazırlanıyor.

Gerçekleştirilen anlaşmaya göre, Abu Dabi ile Dubai sınırında bulunan Al Maktoum Uluslararası Hava Alanı yakınına kurulacak olan ticari Hyperloop hattının 2020 senesinde kullanıma açılması planlandığı yazıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkentinde kurulması planlanan olan Hyperloop hattının 10 km uzunluğunda olacağı tahmin edilen Hyperloop projesinin inşa sürecini birkaç farklı aşamaya böldüğü belirtiliyor.

“Bu anlaşma dünyanın ilk ticari Hyperloop hattının Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurulması anlamına geliyor” diyen HTT Başkanı Bibop Gresta, uzun vadede planlarının ise Abu Dabi’den Al Ain’e, Dubai’den Riyad’a kadar uzanan dev bir Hyperloop hattı oluşturmak olduğunu söyledi.

Gresta, BAE hükümetinin sağladığı destek sayesinde Hyperloop hattının ilk bölümünün Expo 2020 fuarına yetiştirilmesinin planlandığı açıklamalarında bulundu.

HYPERLOOP NEDİR?

Hyperloop ya da Türkçe adıyla hız yuvarı, Elon Musk tarafından geliştirilmekte olan üst düzey bir hızlı ulaşım aracına verilen isimdir. Araç, üst düzey ray ötesi sistem olarak tanımı yapılmaktadır.

Trafik sıkıntısı nedeniyle harcanan zamanın çok fazla olmasına dikkat çeken Hyperloop şirketinin yönetim kurulu başkanı Bibop Gresta, “Sahip olduğumuz en önemli şey zaman. En değerli varlığımız olan zaman bizden çalınmasın. Biz de buradan yola çıkarak yeni bir ulaşım teknolojisi geliştirmeye karar verdik” dedi.

Hyperloop teknolojisinin nasıl çalıştığını anlatan Gresta, “Havası tamamen alınmış bir tüpün içinde hareket eden Hyperloop, özel olarak geliştirilmiş mıknatıslar sayesinde yerden 10 cm kadar havada ilerliyor. Bu sayede sürtünme kuvvetini bloke ediyoruz yavaşlatma etkisi yaşamıyor ve hızı saatte 1000 km üzerine çıkabiliyor” dedi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal