Bakan Faruk Özlü'den Yerli Otomobil Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil ve ekonomik büyüme hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

18.04.2018-10:36 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-11:11) Bakan Faruk Özlü'den Yerli Otomobil Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün konuşmalarında öne çıkanlar şöyle:

Yerli otomobilde üretim bölgesi konusunda 22 vilayetten istek var. 2019 tasarımı bitti, 2021 yılında seri üretime girecek.

NTV kanalında katıldığı programda şu açıklamalarda bulundu:

Bakan, ‘Konsorsiyum entegreli bir çalışma sürdürüyor, teknik ve mali analizde işin bitimine gelindi. Yaklaşık 2.5 milyar euroluk yatırım tahmin ediliyor. 5 ana sermaye yüklenicisi yüzde 30 kendi sermayeleri yüzde 70 ise bankadan kredi kullanacaklar. Burada devletin ortaklığı mevzu bahis değil. Yatırımcılar kendileri ortaklık yapacaklar’ dedi.

Özlü, ‘Son alınan kararla, ortak girişim kurulu devletle bir sözleşme yapacak ve bu anlaşmada devlet desteklerinin sınırları belli olacak. AR-GE çalışmalarına destekle ilgili bir faaliyetimiz var. Sonuç olarak diyebiliriz ki, konsorsiyum kapsamında devlet olmayacak ancak yapılacak sözleşmede devlet desteğinin tanımı yer bulacak’ şeklinde konuştu.

Üretim yeri, modeli, takvim konusunda değişiklik var mı? Her yerden talep var, son olarak Niğde'den geldi sorusu üzerine Bakan Özlü:

‘Toplam 22 şehirden istek var, şu anda üretim yeri seçimi hususu gündemde değil, 1 sene sonra gündeme gelecek. Şirketleşmeyi sonlandırmayı, tasarımlara başlamayı ve 5 modelle piyasaya girmeyi planlıyoruz. 2019 yılında tasarım tamamlama,  2021 yılında seri üretime geçme ve piyasaya girme planlarımız var.’ diye konuştu.

Bakan Özlü, 2018 yılının ilk 3 ayında ortaya konan ekonomik performansla ilgili de açıklamalar yaptı.

‘İlk 3 ayda ortaya çıkan durum 2017 yılındaki performansın devam edeceğine işaret ediyor’ şeklinde konuşan Bakan Özlü,  ‘Bu durumun en büyük kanıtı sanayimizdeki büyüme rakamlarıdır. Her zaman büyümenin amiral gemisi sanayi olmuştur ve bu sene de sanayideki büyüme ortalama büyümenin üstüne çıkacak. Orta vadeli hedefte tahmin edilen büyümenin üstünde bir büyüme öngörüyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal