GSM Abonelerine Ücretsiz İnternet Verilecek

Coronavirüsle mücadelede alınan tedbirler sonrasında artan internet kullanımı sonrası aboneleri rahatlatmak için her cep telefonu kullanıcısına ücretsiz internet verilecek. Kararı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı.

24.04.2020-15:20 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-15:17) GSM Abonelerine Ücretsiz İnternet Verilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, GSM operatörlerinin genel müdürleriyle gerçekleştirdiği videokonferans görüşmesinin ardından alınan tedbirleri duyurdu. Bakan Karaismailoğlu, GSM operatörlerinin ramazan ayında internet kullanan abonelerine 1GB ücretsiz internet vereceğini açıkladı.

Bakan Adil Karaismailoğlu’nun açıklaması şu şekilde: "İhtiyaç haline gelen internet kullanımının bu dönemde vatandaşlarımıza ayrıca bir yük getirmemesi amacıyla tüm GSM operatörlerimizden vatandaşlarımız adına bir destek istedik. Bakanlığımız ile operatörler arasında vardığımız mutabakatla tüm operatörlerimiz, 81 milyon cep telefonu abonesine vatandaşımızın her birine ramazan ayında 1'er GB interneti ücretsiz sağlayacak."

Bakan Karaismailoğlu ayrıca, devlet okullarında eğitim gören öğrenciler için de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinde sağlanan ders içeriklerine yönelik önemli kampanyalar yaptırdıklarını da kaydetti. Bu kapsamda tüm hanelere 8 GB kadar internet hizmetinin EBA için ücretsiz tanımlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

"Bu içeriğe erişecek öğrenci sayısında hiçbir sınırlandırma da yaptırmadık. Koronavirüs ile mücadele ederken devlete düşen görevler yanında, özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumlulukları olduğu muhakkaktır.

GSM operatörlerimiz de bu süreçte elini taşın altına koydu ve güzel işler başardı. Sağlık çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza destek sağlayan operatörlerimiz hiçbir aboneyi ayırmadan böyle bir desteğe de imza attı.

Hatta konuşma süresi olarak da eksta destekler gündemde. Tam detayları kendileri açıklayacak. Ben operatörlerimiz Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’a vatandaşlarımız ve kullanıcılarımız adına teşekkür ediyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal