Google'ın Sır Gibi Sakladığı Video Sızdırıldı

İngiltere merkezli Times gazetesi Google ile ilgili ortaya çok konuşulacak bir iddia attı. Google'nin insanlar üzerindeki planının deşifre edildiği videoya ilişkin önemli bilgiler verdi.

22.05.2018-11:58 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-12:45)

İngiltere merkezli Times gazetesi, Google'ın X ismindeki gizli araştırma birimi tarafından 2016 senesinde hazırlanan 8 dakikalık bir videonun dışarıya sızdığını açıkladı. Videoyu konu alan haberde 'Google, herkesin manipüle edilebileceği bir gelecek hayal ediyor' değerlendirmesi yapıldı.

BBC Türkçe'nin Times gazetesinden aktardığı habere göre, "Google, insanların davranışlarını manipüle etmek ve tüm canlıların faydasına olacak sonuçlar elde etmek için bireyler hakkında topladığı devasa büyüklükteki verileri kullandığı bir gelecek tahayyül ediyor" değerlendirmesi yapıldı.

Times’da yer alan haberde, 8 dakikalık videoda, Google'ın elinde bulunan bilgilerin bir kayıt defteri olarak nitelendirildiği ve bunların pasif veriler olmaktan çıkarılarak, insanların eylemlerini Google’ın değerlerine uyumlu bir şekilde etkileyebileceğinin ifade edildiğinin altı çizildi.

Yapılan haberde, "Google'ın bir kişi hakkında yeterli bir veriye sahip olmadığı durumlarda da algoritmasının bu kişiye hakkında veri toplamak için cazip bir ürün geliştirmesi öngörülüyor" ifadeleri kullanıldı.

GOOGLE'DAN AÇIKLAMA

Google ise videonun mevcut ya da geleceğe dönük herhangi bir planlamayı yansıtmadığını ve tamamen bir düşünme deneyi olduğunu ifade etti.  Fakat analistler, bu videoda tarif edilene benzer bir geleceğin olasılıklar içinde olabileceğini ifade ediyor. Bu nedenle uzmanlar, dikkatli olma noktasında uyardılar

Times, Google’ın aralarında kullanıcı davranışındaki potansiyel hataları belirleyen ve revize eden bir teknoloji de dahil olmak üzere yaptığı patent başvurularında benzer fikirlerin yer aldığına vurgu yaptı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal