Google, Zoom kullanılmasına Yasak Getirdi

Teknoloji devi Google son zamanlarda kullanımı artan video konferans uygulaması Zoom’u çalışanlarına yasakladı. Şirket gerekçe olarak veri ihlalleriyle ve güvenlik sorunlarıyla gündeme gelen Zoom üzerinden kurumsal bilgilerinin sızdırılma ihtimalini gösterdi.

09.04.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-17:59) Google, Zoom kullanılmasına Yasak Getirdi

Coronavirüs salgınının artması video konferans uygulamalarının kullanımını önemli oranda artırdı. Bu artışı en çok ise Zoom uygulaması aldı. Ancak uygulama gündem olduktan kısa bir süre sonra güvenlik ve gizlilik problemleri de ortaya çıkmaya başladı.

İlk olarak Zoom’un Facebook’a kullanıcı verilerini sızdırmasının anlaşılmasının ardından birçok kullanıcı şirkete dava açtı. Bu olayı takip eden günlerde ise Zoom’a yapılan siber saldırının ardından binlerce Zoom kullanıcısının e-posta bilgileri sızdırıldı.

Geçtiğimiz gün ise ABD’de New York eyaletinin eğitim kurumlarında ve SpaceX’te yasaklanan Zoom bu defa da Google tarafından yasaklanmış oldu. Google, çalışanlarının Zoom uygulamasını şirket bilgisayarlarında kullanmasına yasak getirdi.

Google'ın halihazırda Zoom'la aynı kategoride yarışan Meet Hangouts adlı video konferans uygulaması bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal