Gök Bilimciler Elon Musk’ın Starlink Projesine Karşı!

Starlink projesi kapsamında dünyanın yer yerine internet ulaştıracak olan Elon Musk’ın kurucusu olduğu Space X uydularını gök bilimciler tepki gösterdi.

26.08.2020-17:06 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-17:02) Gök Bilimciler Elon Musk’ın Starlink Projesine Karşı!

Kurucusu Elon Musk olan SpaceX şirketi, tüm dünyayı kapsayacak bir internet ağı kurabilmek üzere Starlink projesi kapsamında uzaya yüzlerce uydu göndermişti. Böylece dünyanın yörüngesine yerleştirilen uydular sayesinde gezegenin her yerinden internete bağlanılabilecek. Gökbilimciler ise Dünya’nın etrafını çevreleyen bu uydulara tepki göstererek projenin derhal iptal edilmesini istedi.

UZAYIN GÖZLENMESİNİ ENGELLİYOR

Uyduların etkileri üzerine tartışmak üzere Satellite Constellations 1 (Satcon1) kapsamında bir araya gelen 250 gökbilimcinin yaptığı açıklama, Space X uydularının uzay gözlemlerini ve keşiflerini engelleyebileceği yönünde. Çünkü alçak katmanlarda yer alan bu uydular, üzerlerindeki güneş panellerinden yansıyan ışıklar sebebiyle gök bilimcilerin uzayı gözlemesine engel oluyor.

TOPLAMDA 1500 UYDU YÖRÜNGEYE YERLEŞTİRİLECEK

Toplamda 10 milyar dolarlık bir girişim olan Starlink projesi ile 2020’nin sonuna kadar 1500 uydunun yörüngeye yerleştirilmesi planlıyor. Eğer her şey yolunda giderse Dünya’nın her yerinden internet ağına mevcut hızdan çok daha hızlı bir şekilde bağlanılabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal