Facebook'un Kişisel Verileri Nasıl Topladığı Ortaya Çıktı

Facebook'un çok konuşulan kullanıcı verilerini izinsiz satması skandalının ardından detaylar ortaya çıkıyor. Şirketin topladığı bilgiler ve bunları elde etmek için kullandığı yöntemlerin listesi tam 225 sayfa tuttu.

14.06.2018-10:08 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-09:57) Facebook'un Kişisel Verileri Nasıl Topladığı Ortaya Çıktı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kullanıcılarla alakalı topladığı bilgiler ve bu bilgileri elde etmek için kullandığı yöntemlerin listesi 225 sayfa tuttu.

Listede iletişim bilgileri, SMS mesajlarının geçmişi, Android cihazlarda arama günlüğü, kamera kullanımı, diskteki adlar ve dosya türleri, tarayıcıdaki eklentiler, yüklenen uygulamalar, internet sayfaları üstünden gerçekleştirilen alışverişler, farenin hareketi, bataryanın şarj durumu, diskteki boş alan gibi ayrıntılar yer alıyor.

Firma ayrıca fotoğraflar hususunda meta veriler elde ediyor, örneğin çekim zamanı ve yeri ve ayrıca diğer kullanıcıların fotoğrafları ve onlarla temas sıklığı hususunda bilgiler.

ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARIN İSİMLERİ VERİLMEDİ

Facebook, kullanıcıya yakın Wi-Fi ve hücresel iletişim noktaları, cep ve sabit telefon operatörleri hususunda bilgileri elde ediyor, onlarla alakalı cihazlardan bilgi topluyor.

Facebook, üçüncü kişiler desteğiyle de kullanıcılar hususunda bilgi elde edebildiğini duyurdu ancak bu kişilerin kimler olduğunu açıklamadı.

'SEÇİMLERİ ETKİLEDİĞİ' İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçen nisan ayında, Cambridge Analytica isimli veri analiz şirketinin, milyonlarca Facebook kullanıcısının hesaplarından izinsiz elde ettiği şahsi verileri, seçimleri etkilemek amacıyla kullandığına dair suçlamalar probleme yol açmıştı. Krizin sonrasında AP, Facebook'un, veri sızıntısı skandalı ardıdnan özel hayata saygı ve şahsi verilerin korunması hususlarında Avrupa'daki insanlara hesap vermesi talebinde bulunmuştu.

Zuckerberg, nisan ayında da ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi'nde firmanın veri sızıntısı skandalıyla alakalı ifade vermişti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal