Facebook’a 9 Milyar Dolarlık Dava

Sosyal medya devi Facebook son yıllarda büyük rakamlar ödeme tehlikesi yaşıyor. Son olarak ABD Milli Gelir İdaresi, şirketin İrlanda’ya sattığı ürünlerin fiyatını düşük gösterdiği gerekçesiyle 9 Milyar Dolar değerinde dava açtı.

20.02.2020-18:03 - (Son Güncelleme: 20.02.2020-17:56) Facebook’a 9 Milyar Dolarlık Dava

ABD vergi dairesi olarak da bilinen IRS (Internal Revenue Service) Facebook’a dava açtı. IRS yaptığı hesaplamalarda şirketin sattığı varlıkları değerinin altında gösterdiğini ve bu nedenle de vergi kaçırma girişiminde bulunduğunu iddia ediyor.

Kurum tüm bu gerekçelerin ardından Facebook’a dava açtı. Davanın tanık listesinde pek çok Facebook yöneticisi de bulunuyor. San Francisco’da açılan davada IRS , mahkemeyi Facebook’un ödenmemiş vergileri olduğuna ikna etmeye çalışacak.

Toplam meblağ 9 milyar doları buluyor. Şirket yöneticileri de tanık olarak dinlenecek. Mark Zuckerberg’in ise bu isimler arasında olmayacağı kaydedildi.

Davanın konusu, Facebook’un teliflerini İrlanda’daki firmasına devretmesi ve devir işlemi sırasında ürünlerin düşük bedelle gösterilmesi olarak belirtildi.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal