Facebook En Az Güvenilen Teknoloji Şirketi Oldu

Yapılan araştırmaya göre insanların kişisel bilgilerinin gizliliği konusunda en az güvendiği teknoloji şirketinin Facebook olduğu ortaya çıktı.

24.12.2018-20:24 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-20:07) Facebook En Az Güvenilen Teknoloji Şirketi Oldu

Araştırma şirketi Toluna tarafından yapılan araştırma kapsamında 9-15 Aralık tarihleri arasında bin kişiye anket uygulandı. Bu anket sonuçları ile insanlar tarafından en az güvenilen teknoloji şirketleri belirlendi. 

Anket verilerine göre, araştırmaya katılan insanların kişisel bilgilerinin güvenliği konusunda en az güvendikleri şirketin Facebook olduğu ortaya çıktı. %40 ile araştırmanın en üst sırasında yer alan Facebook'un yanı sıra birçok tartışmanın odağında bulunan UBER, yüzde 7 ile 4. sırada yer aldı.

İnsanların en az güven duyduğu şirket sıralamasında Google yüzde 6 ile 5. sırada,  Apple ve Snapchat yüzde 4 ile listelerin son sıralarında yer alırken, Microsoft sadece yüzde 2, film ve dizi yapımcılığı şirketi Netflix ve elektrikli araç üreten Tesla ise yüzde 1 ile sıralamada yer aldı.

Geçtiğimiz aylarda Facebook'un ABD seçimlerinden önce kişisel bilgileri bir şirkete sattığı ortaya çıkmıştı. Trump'ın seçim kampanyasında yardım aldığı Cambridge Analytica isimli şirketin Facebook üzerinden elde ettiği verilerin büyüklüğü ve detayı, dünya genelinde büyük bir öfkeye yol açmış, birçok kullanıcı bu skandalın ardından Facebook hesabını kapatmıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal