İnternet Paylaşımı Artık Ücretli Olacak

Bir GSM operatörü, 15 Ocak'tan itibaren kişisel erişim noktası özelliğini kullananlarda ek 9 lira ücret alınacağını açıkladı.

24.12.2018-12:41 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-12:32) İnternet Paylaşımı Artık Ücretli Olacak

Mobil internet paketini “hotspot” aracılığı ile başka cihazlarla paylaşanlara kötü haber geldi. Bundan böyle mobil internetini paylaşanlar, aylık 9 TL ücret vermek zorunda olacak.

Konuyla alakalı bir GSM operatöründen abonelerine yazılan mesajla meydana çıkan bu gelişmeye göre iOS yada Android cihazlarındaki hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı mümkün kılan kişisel erişim noktası özelliği kullananlar artık ilave ücret verecek. İlgili mesaja göre uygulama 15 Ocak’ta başlayacak.

Habertürk'ün aktardığına göre sözkonusu mesajda, “15.01.2019’dan itibaren mobil internet paylaşımlarınız aylık 9 TL ile ücretlendirilecek. Hem faturalı hem de faturasız bireysel ve kurumsal bütün müşterilerden paylaşımla birlikte 9 TL ücret alınıp, karşılığında paylaşımda kullanabilecek 2 GB internet paketi verilecektir” denildi.

EK 2 GB VERİLECEK

Söz hususu GSM şirketinin müşteri destek hattından alınan bilgilere göre bu ilave paket 30 gün geçerli olacak. Bu süre neticesinde paylaşım olursa, aboneye yeniden 9 TL ücret verilecek. 2 GB’lik paket, bu süre içerisinde yalnızca paylaşım için kullanılabilecek bir içerik olarak hediye verilecek.

Müşteriler, bu 2 GB haricinde, mobil internet paketlerindeki mevcut ‘data’larını da paylaşmayı sürdürebilecek. Fakat telefonlardan Hotspot (tethering) olarak gerçekleştirilen paylaşımlarda bu ücret alınacağı için mevcut paket yada ilave 2 GB’lik paket fark etmeden, mobil internet paylaşımı olması halinde 9 TL’lik ücret hemen yansıtılacak.

Müşteri destek hattı tarafından da onaylanan bu ilave ücret uygulaması hususunda diğer mobil operatörlerin de aynı adımı atacakları düşünülüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal